Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2025., 22:56   #79333
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni je posve jasno što ti želiš reči, no stvar je takva da to ne funkcionira na sudu. Samo sam to htio reči. Kad se pogode dva takva gleda se isključivo tko ima prednost prema zakonu.

A mi možemo sad iznosit teorije koliko hoćemo, pa i tu da je takvo križanje posve neispravno označeno jer uopče nema smisla.

Recimo zato mi ovdje fali onaj sjevernoameričanski 3way ili 4way stop koji tamo savršeno funkcionira. Da ne kažem kako tamo kad krepaju semafori nema sranja jer znaš da se u tom slučaju primjenjuje 4way stop. A ne kao kod nas krepa semafor i onda ovi sa sporedne ceste će proć kroz to križanje nikad
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Rado bih te vidio u tim situacijama, tj. na strani gdje je obrnuti trokut naspram onoga na STOP.
Garantiram da u 98% slučajeva bi ti svirali ili bi ti morao čekati jer ste oboje na cesti sporednoj cesti.
Nema tu nikakve veze što je na jednoj strani stop a drugoj trokut.
Gledaju se zakon i pravila prometa, a ne telepatija .
Tj. hoću reći - nisi u pravu
Niste vas dvojica nista shvatili sto sam htio reci...

Ako je glavna cesta (ona s pravom prolaska) prazna, i ostajemo samo na sivom i zuto/zelenom autu... Onda jednostavno ne postoji sansa da ce doci do sudara ako sivi uleti u krizanje i skrene lijevo (nije duzan zaustaviti se), u istom trenutku ovaj zuti/zeleni ce stajati na STOP znaku, vidjet budalu, zakljucit - a sta se ja tu imam gurat i pricekat ce dok ovaj proleti... Dakle, ne postoji uopce mogucnost sudara... Primjena aksioma #1 - ostani ziv kako znas i umijes i aksioma #2 - pokusaj ne ozlijedit drugog sudionica u prometu, osim ako se ne kosi sa #1...

Kuzim ja da ti gledas to sa pravne strane, no vozaci su ljudska bica i kad si 2 metra pod zemljom, malo ti znace pravila... Dakle, gledaj psihologiju vozaca i situaciju...

Ako su pak obojica primorana stati, onda se moze promatrati kao da imas dva znaka STOP, po jedan sa svake strane, a onda se zna kako se postupa dalje...

Postoji i treca opcija, a to je da obojica postuju aksiom #1, tako da ce obojica stati... I onda opet primjenjujemo ovo drugo, 'staticno' rjesenje...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4