Citiraj:
Autor Wolverine
Meni je posve jasno što ti želiš reči, no stvar je takva da to ne funkcionira na sudu. Samo sam to htio reči. Kad se pogode dva takva gleda se isključivo tko ima prednost prema zakonu.
A mi možemo sad iznosit teorije koliko hoćemo, pa i tu da je takvo križanje posve neispravno označeno jer uopče nema smisla.
Recimo zato mi ovdje fali onaj sjevernoameričanski 3way ili 4way stop koji tamo savršeno funkcionira. Da ne kažem kako tamo kad krepaju semafori nema sranja jer znaš da se u tom slučaju primjenjuje 4way stop. A ne kao kod nas krepa semafor i onda ovi sa sporedne ceste će proć kroz to križanje nikad 
|
Citiraj:
Autor GreenLife
Rado bih te vidio u tim situacijama, tj. na strani gdje je obrnuti trokut naspram onoga na STOP.
Garantiram da u 98% slučajeva bi ti svirali ili bi ti morao čekati jer ste oboje na cesti sporednoj cesti.
Nema tu nikakve veze što je na jednoj strani stop a drugoj trokut.
Gledaju se zakon i pravila prometa, a ne telepatija  .
Tj. hoću reći - nisi u pravu 
|
Niste vas dvojica nista shvatili sto sam htio reci...
Ako je glavna cesta (ona s pravom prolaska) prazna, i ostajemo samo na sivom i zuto/zelenom autu... Onda jednostavno ne postoji sansa da ce doci do sudara ako sivi uleti u krizanje i skrene lijevo (nije duzan zaustaviti se), u istom trenutku ovaj zuti/zeleni ce stajati na STOP znaku, vidjet budalu, zakljucit - a sta se ja tu imam gurat i pricekat ce dok ovaj proleti... Dakle, ne postoji uopce mogucnost sudara... Primjena aksioma #1 - ostani ziv kako znas i umijes i aksioma #2 - pokusaj ne ozlijedit drugog sudionica u prometu, osim ako se ne kosi sa #1...
Kuzim ja da ti gledas to sa pravne strane, no vozaci su ljudska bica i kad si 2 metra pod zemljom, malo ti znace pravila... Dakle, gledaj psihologiju vozaca i situaciju...
Ako su pak obojica primorana stati, onda se moze promatrati kao da imas dva znaka STOP, po jedan sa svake strane, a onda se zna kako se postupa dalje...
Postoji i treca opcija, a to je da obojica postuju aksiom #1, tako da ce obojica stati... I onda opet primjenjujemo ovo drugo, 'staticno' rjesenje...