View Single Post
Staro 15.03.2025., 22:06   #482
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Vidim da vas ima dosta koji se kužite u struju.

Imam problem, tj već tri godine tražim strujne gremline u mom uredu.
Znači kada smo renovirali ured, to se bilo sve razbilo do nule, provukla se nova struja, mrežni kabeli, alarm, klime, video nadzor, itd.

Na dan povratka u ured skužili smo da je netko nešto zajebao, i da jedna od klima (ima ih pet), svako toliko izbaci neki kratki spoj i padne osigurač za čitav ured.
Nakon toga smo izmjestili tih 5 klima na poseban osigurač, i svako toliko (ponekad prođe po 5-6 mjeseci bez problema, a ponekad problem nastupi par puta dnevno) jedna od tih klima napravi kratki spoj i izbaci osigurač za sve klime.

Moje pitanje je sljedeće, kako se to dešava at random i bez neke pravilnosti (češće po kiši, ali znalo se desiti i usred ljeta) postoji li neki uređaj koji bi se mogao spojiti na kutiju sa osiguračima, i koji bi utvrdio koji točno osigurač pada, tj u kojoj je klimi problem. Ili ako imate nešto drugo za predložiti.
Ili ako ste električar u Splitu i okolici, platim vam da otklonite problem.

Evo slike kutije ako šta pomaže

https://imgur.com/a/wWvdexe
Znači koliko sam skužio:

- svih 5 klima ide preko toga C25 FI/LSa
- ako računamo tj, pretpostavimo da max.peak svake klime iznosi cca 1.5kw, to znači da preko tog C25 prolazi 7.5kw, a pošto je jedna faza u igri , 25A je premalo za svih 5 odjednom (kada su u max upotrebi)
- trebalo bi navedeni zamjeniti sa B ili C40A FI/LS , ali uz sve i provjeriti spojeve na klimama.

Što imaš na ova ostala 4 osigurača (poslije klime)?

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 15.03.2025. u 22:12.
GreenLife je offline   Reply With Quote