10.03.2025., 14:27
|
|
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Autor medo
Točno.
Striček u plavom me jednom zaustavio i prigovorio mi jer sam se vozio u lijevoj po Slavonskoj aveniji u Zagrebu kod Čavićeve u smjeru zapada. Davno je to bilo. Nigdje nikoga ispred i iza mene.
Moj izgovor je bio jako loše stanje desne trake u to vrijeme. Prihvatio je.
|
Citiraj:
Autor strgani
Vozačka je kultura (koje kod nas fali, da) da se makneš iz lijeve trake ako su 2+ trake, ako je netko brži iza tebe.
|
Citiraj:
Autor sinisa1989
Slažem se, nema se smisla micati jer je malo lijeva brža, malo druga. Ok, "logičnije" je voziti po desnoj strani ako je prometnica prazna, ali budimo realni, Slavonska/Ljubljanska su rijetko prazne. Na kraju krajeva, to je "obična" cesta s više traka u jednom smjeru.
|
ZOSPC čak štoviše kaže da je kažnjivo ako se mičeš iz trake u kojoj se voziš (OK kod kolona, ali kada nisu na Slavonskoj / Zagrebackoj / Ljubljanskoj), a ne namjeravaš skrenuti ili stati / parkirati...
Citiraj:
Članak 75.
(1) Na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila, vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom). Vozač može napustiti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno ili radi zaustavljanja, odnosno parkiranja vozila.
|
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
|
|
|