Citiraj:
Autor OuttaControl
Jel mogu ja od hepa trazit da mi prebaci 3x20A na 1x50A i bi li jednog dana u slucaju elektricnog vozila se mogao vratiti na 3f
Imam trofaznu koju ne koristim zapravo jer su svi uredjaji monofazni, a nemam uopce fidovku u ormaricu nema mjesta za trofaznu, ali bi za monofaznu bilo kad bi se izvadili limitatori, a trofazna vidim moze bit problem 
|
Možeš ali je da ne kažem glupo ali vjerojatno besplatno po pitanju HEP-a za downgrade. 3x20A je da napomenem trofazni priključak od 13,8kW. 1x50A ide pak u sferu monofaznog priključka jer je to onda 11,5kW. To da napraviš,trebaš izjavu ispitivača tj. atest instalacije te potvrdu o ispravnosti instalacije jer se mijenja faznost a u tom slučaju to HEP zahtjeva. Da se ne mijenja faznost,ne bi trebalo. Kad to ne daj Bože napraviš,povratak na 3 faze onda plaćaš povećanjem snage koju si praktički "bacio" downgradeom na 11,5kW i to 2 i kusur kW po 230€ cca za se vratit na 13,8kW i opet izjava ispitivača/atest i potvrda o ispravnosti instalacije jer opet mijenjaš faznost. Ukratko,batali to.
Ako je instalacija dobra i s odvojenim N i PE tj. ako može ić RCD onda plati majstora da ti stavi veći ormarić s osiguračima. Dovod kao i dosad kroz limitatore pa u RCD i onda dalje. Ako ti je kupus od instalacije,preporučam da ne siluješ RCD pošto/poto.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk