Citiraj:
Autor nepalac
Ako je tvornički onda nije selo jer netko stoji iza te ugradnje.
Samo što tvornička ugradnja većinom ide u aute niže klase, koji po meni nisu predmet spora.
|
Iza tvorničke ugradnje stoji uglavnom neki lokalni servis koji ujedno ugrađuje i servisira vozila.
Dacia npr ima Landi Renzo sustav. Kakav im je sustav? Ne baš idealan ali radi svoju zadaću. Dizne su postavljene prilično daleko od usisne grane te su crijeva od dizne do uvodnika u usisnu granu prilično dugačka, često i nejednake dužine.
Sustavu se pristupa preko OBD-a što malo komplicira stvari jer ECU može očitati pogrešne podatke dok auto radi na LPG.
Zanima te nešto iznad nižeg razreda?
Golf mk6 bifuel. Ta je ugradnja već ozbiljnija, čak su i crijeva formirana oblikom da odgovaraju samo na taj model. Međutim opet se radi o Landi Renzo sustavu.
Citiraj:
Autor nepalac
"Ako se odradi kako spada" je velik problem, rijetki su ljudi koji to znaju obavit, a puno njih se time bavi.
Koga god poznajem, ima ili je imao problema s plinskim instalacijama, pa mu ušteda na plinu ode na nepotrebne servise.
A i poznato je da plin lošije hladi ventile i da nema aditive za zaštitu motora.
Mislim da realno ljude zaboli šta ti voziš i koliko plaćaš. 
|
Nije problem to što je instalacija loše odrađena nego su problem korisnici koji misle da nakon što su ugradili plin da se sad mogu voziti samo na plin i da mogu prisiljavati prelazak na LPG dok je još hladan rasplinjač, da mogu voziti samo na LPG bez da ikad odvoze parsto kilometara na benzin. Sad me zanima znaš li zašto ovo zadnje i što se događa s mapom?
I najvažnije, koliko god plinske dizne bile precizne i brze ipak i plinsku mapu treba podesiti s vremena na vrijeme.
LPG instalacija ne znači da se od tog trenutka voziš samo na plin, nego da imaš još jednu opciju a da pritom uštediš. Ne onoliko kolika je razlika u cijeni goriva, ali osjetno jeftinije nego samo na benzin.
Citiraj:
Autor Alister
Da, imaš pravo, ovlašteni servisi u HR zapošljavaju samo mehaničare s 20 godina iskustva i svi licencama. I naravno sve oni to znaju popravljati, a firme koje se bave samo ugradnom plina su neznalice, šta bi oni znali.
A ljudi koji imaju novaca su naravno stekli te novce jer ih bacaju okolo, i ne misle da racionalno raspolažu s njima.
Baš me zanima šta kolega vozi, naravno gume su Conti najskuplje 
|
Neka se nitko ne uvrijedi ako se nađe prozvan ali u ovlaštenim servisima su uglavnom najniže plaće u tom sektoru, radi se dosta manje i tamo rade u velikom broju slučajeva majstori s najmanje potencijala. Prije bih ih nazvao monteri. Oni koji nešto više vrijede rade za sebe za nekoliko puta veće cifre.