View Single Post
Staro 29.01.2025., 08:30   #31431
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Meni je najbolja verzija od Polanskog
Aaaaaa, sad sam išao guglat koji je to film, jebote to je filmčina... Trebalo bi opet baciti oko na starije bisere, frankenstain od brooksa, pink panther itd. LOL. Sad si me baš obradovao.
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Moram se složiti za Nosferatu. Mislio sam da će biti atmosferičniji i interesantniji ali malo meh.
Ne pomaže što je previše taman i fali kontrasta.

Baš sam u pripremi za njega pogledao i Bram Stoker's Dracula (1992) od Coppole i mogu reći da mi je Coppolin film poprilično bolji, pogotovo vizualno (osim Keanuovog "britanskog" naglaska ) plus malo perverzije koje nema u knjizi

Pošto nikad nisam gledao originalni Nosferatu začudilo me što je doslovno kopija Drakule sa par imena promjenjenih i radnji koja se ne događa u Londonu.
A takva su i meni očekivanja bila... Pošto je ovaj ružan ko noć, mislio sam da će više biti naglaska na toj čudovišnoj strani, ono sije strah i trepet i sad će ga ovi probost, a ono radnja skoro pa ista ko i stokerova dracula... Ovaj je barem u filmu objasnio zašto se dracula pali na tu ženu, u nosferatu nisam primjetio ništa osim da mu miriše po nekom cviječu. :/
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Oko tog je iirc odmah masu tužbi bilo od udovice Stokera, da je film plagijat,
mislim da su neke verzije filma bile i uništene zbog toga, pa dugo godina si imao samo neke tipa bootleg lijeve, dok nisu pronašli 50-60 godina kasnije po arhivima i skladištima.
Nisam te shvatio, kakav bootleg lijeve i plagijat čega, knjige?

Pogledao The Autopsy of Jane Doe - ok je film, volim mračne završetke..