View Single Post
Staro 31.12.2024., 09:54   #387
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Pa hebemu, zračite li vi stanove?!
Znam da, gasi se kada postigne zadanu vlažnost, ali mislim da nema potrebe da radi po cijele dane. Tako sam i ja prije, ali sada ga palim samo ako se digne vlaga, za sve ostalo je zračenje. Prozračim stan 2-3 puta dnevno po 3-5min ovisno puše li bura ili ne i nikakvih problema sa vlagom nemam, a bome nema ni prevelikih gubitaka topline. Zanemarivi su.

Dizel: RTFM! Moj npr prikazuje trenutnu vlagu, a postoji i štelanje vlage koju želiš postići, te npr želiš li da se upali za X sati ili ako je upaljen da se ugasi za X sati.

A što se tiče korištenja, vidjet ćeš u praksi, meni je sve OK doma dok mi je vlaga do nekih 50-55%, iznad toga kreće ''znojenje'' prozora i onda znam da ide ili zračenje ili odvlaživač ili oboje.

Ugl prozračivanje će vam kao prvo uštediti lovu za struju jer ovi odvlažćivači troše 300+w i osjeti se na računu na kraju mjeseca, a puno puno je efektnije.
Da ne pričam ako ''pirka'' bura, onda se stan prozrači za 1 minutu, samo izleti sve van.

Macane, u Slavoniji nema bure i ostalih vasih morskih pizdarija, kod nas kad dodje listopad do travnja imamo vlagu kao u Koreji...konstantno kisa ili izmaglica i ona sugava magla, tu ne pomaze bas otvaranje prozora jer je vani toliko sugavo da se i auti zarose kao nenormalni.
Dizel je offline   Reply With Quote