Citiraj:
Autor mkey
Najgore je kada radiš manje jer nemaš posla pa kad posao dođe ne možeš ga odraditi.
|
Posla 'u drvetu' ima koliko hoćeš, samo su gospoda počela debelo pretjerivat sa cijenama stolova za dnevni boravak ili za blagovaone, a custom made kuhinje da ne spominjem. Takvi nemaju posla. Ljudi (stolari) koji su cijene adekvatno prilagodili REALNIM troškovima tržišta i rada imaju posla preko glave i više nego dobro zarađuju.
Radio sam posao koji usko surađuje sa istima, i poznam dosta ekipe, i znam kako rade normalni, i znam pojedince koji su se svim silama usmjerili na ekipu koja plaća stolove 3,4,5 i više tisuća eura, ili im rade kuhinje od 30-40-50.000 eura, pa onda kuknjava što takvih nema svaki mjesec, a u birtiji im je glavna priča neću ja radit za kikiriki....
Da im je dvije hrastove daske sušene u sušari 30 dana i debele barem 10cm platiti 50 eura, kupiti epoksi na akciji za 200 eura, a stol naplatit barem 5000 eura i ležat ostalih 3 tjedna nakon što to slože i pobruse, i onda kukat kako je posla malo i ne isplati se....
Dok na drugu stranu imaš stolara koji svoj posao i više nego dobro naplaćuje, ali nije nerealan s cijenama, radi vrhunski kvalitetno, daje radnicima vrlo dobre plaće, i zatrpan je poslom odavde do zagreba non stop.
Vidim da sam otišao u opširne priče, ali poanta je da itekako ima posla u toj industriji, sirovine ima, dakle JEDINI problem mogući je manjak radne snage, ali ništa drukčije nije u bilo kojoj grani proizvodne industrije u hr, no opet tu dolazimo do adekvatne plaće - oni koji pošteno plate svoje radnike, nemaju takvih problema.