View Single Post
Staro 18.11.2024., 19:02   #5375
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Najgore je kada radiš manje jer nemaš posla pa kad posao dođe ne možeš ga odraditi.
Posla 'u drvetu' ima koliko hoćeš, samo su gospoda počela debelo pretjerivat sa cijenama stolova za dnevni boravak ili za blagovaone, a custom made kuhinje da ne spominjem. Takvi nemaju posla. Ljudi (stolari) koji su cijene adekvatno prilagodili REALNIM troškovima tržišta i rada imaju posla preko glave i više nego dobro zarađuju.
Radio sam posao koji usko surađuje sa istima, i poznam dosta ekipe, i znam kako rade normalni, i znam pojedince koji su se svim silama usmjerili na ekipu koja plaća stolove 3,4,5 i više tisuća eura, ili im rade kuhinje od 30-40-50.000 eura, pa onda kuknjava što takvih nema svaki mjesec, a u birtiji im je glavna priča neću ja radit za kikiriki....
Da im je dvije hrastove daske sušene u sušari 30 dana i debele barem 10cm platiti 50 eura, kupiti epoksi na akciji za 200 eura, a stol naplatit barem 5000 eura i ležat ostalih 3 tjedna nakon što to slože i pobruse, i onda kukat kako je posla malo i ne isplati se....
Dok na drugu stranu imaš stolara koji svoj posao i više nego dobro naplaćuje, ali nije nerealan s cijenama, radi vrhunski kvalitetno, daje radnicima vrlo dobre plaće, i zatrpan je poslom odavde do zagreba non stop.

Vidim da sam otišao u opširne priče, ali poanta je da itekako ima posla u toj industriji, sirovine ima, dakle JEDINI problem mogući je manjak radne snage, ali ništa drukčije nije u bilo kojoj grani proizvodne industrije u hr, no opet tu dolazimo do adekvatne plaće - oni koji pošteno plate svoje radnike, nemaju takvih problema.