Citiraj:
Autor Exy
Ak se za kucu nemre dobit 400k onda ona realno ne vrijedi 400k 
Realna vrijednost je ono po cemu je mozes prodat.
|
Jedno je procjena, drugo je prodaja.
Kuća je procjenjena na 425k.
MENI se prodaje za puno manje, iz više razloga, koje ću zadržati za sebe. A i jedan od razloga je što 425k ne može dobiti. E sad, zašto? Postoje dobri razlozi za to. Ponovo, ostaju za mene.
Citiraj:
Autor rodney
Uopce nije glupost nego je zakonodavac predvidio da bi se ljudi kao ti radije jebali u guzicu nego platili.
A ovo da kuca realno vrijedi 400 ali ne moze dobit 400 zbog realnih razloga ahahah koji k je ta konstrukcija, sta je pjesnik htio rec? Osim onih tipicnih kafanskih baljezgarija "kako si dobio kucu za 100K manje nego vrijedi"?
|
Ništa pjesnik nije htio reći osim onoga što je rekao. Za kuću se ne može dobiti onoliko na koliko je procjenjena. Točka.
Citiraj:
Autor medo
Ako je baka servis blizu ili vrtić… a još ako je oboje blizu…  Ili ako je firma blizu… to je velika prednost. Još ako je gazda OK…
Ja zahvaljujući blizini svega navedenog tankam auto svaka cca dva mjeseca. Ali to da ne moram dva puta dnevno umirati u gužvama - neprocjenjivo.
|
Ali to ne ovisi samo o tome što si naveo. Ovisi i o tome kako živiš. Ženi je posao 3km dalje, meni 500m dalje. Ona s autom, ja pješke, 2-3 dana u tjednu, 2-3 dana radim home-office.
Svejedno radimo 20k godišnje i tankamo često.
Ali, čim se nađemo doma iza 16-17h, rijetko kad ostanemo doma. Vikend nikada gotovo. A sve nam je tu, pred nosom. Od trgovina, ljekarna, vrtića, škola, posla.