View Single Post
Staro 17.10.2024., 12:41   #4417
blackshtef
Premium
Moj komp

blackshtef's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Bok ekipa, samo da brzinski provjerim s nekim tko je to vec radio, naime u Synology DS213j NAS-u mi od 2 WD Blacka 2TB rikava jedan (disk2, dobio bad sectore), pa sam narucio 2 WD Red Plus 6 TB i zamijenio bih oba.
Koliko sam shvatio ispravan postupak je prvo zamijeniti tog zbediranog sa jednim od 6TB, pricekati da se polje rebuilda pa onda zamijeniti i drugoga, pa opet rebuild. Pretpostavljam da ce onda polje automatski narasti na 6TB. Ili? Potencijalni problemi, kvake?
Thx
Prošle godine sam iz istog razloga i ja imao akciju zamjene diskova, evo link na prvi post o tome: https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=3780

Anyway, da - prošlo je sve ok, nisi naveo koji ti je RAID type, kod mene je bio RAID 1.
Izvadio disk zbog kojeg se palio alarm i stavio novi disk. Pokrenuo inicijalizacije i sve to skupa, pustio da se sve iskopira automatski i rebuilda/sve što treba, i onda izvadio i drugi stari disk, stavio novi, ponovio postupak i eto, sad se vrte novi diskovi i sve je ok.

Ako se dobro sjećam, to kopiranje/rebuild traje dosta dugo (mislim da sam preko noći ostavio da radi), tak da ne očekuj nešto u 10 minuta da bude gotovo.
blackshtef je offline   Reply With Quote