Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.10.2024., 20:01   #76266
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nikad čuo za bleh, ali isto nisam čuo ni za g u McDonalds, pa ekipa i dalje veli megić
Citiraj:
"Ok, s obzirom da mi je dosadno i slučajno znam previše o hrvatskoj gramatici: Ljudi se čude zašto "Meg" kad očito piše "Mc". Hrvatski jezik ima nešto što se zove glasovne promjene. Jedna od glasovnih promjena se zove jednačenje suglasnika po zvučnosti. To se dogodi kad su dva suglasnika jedan pored drugog i jedan je zvučni, a drugi bezvučni. U tom slučaju, prvi se pretvori u svoj bezvučni par tako da oba dva budu bezvučni, ili obrnuto, ali moraju biti isti. MEKDONALDS - K = bezvučni, D = zvučni K se pretvori u svoj zvučni par, odnosno G Tako da, zbog temeljnih karakteristika hrvatskog jezika, izgovaramo MEGDONALDS, bili svjesni toga ne. Dakle, skroz je razumno da kao umanjenicu iskoristimo MEGIĆ. Ne govorim da je to jedini točan način ili da uopće postoji točan način nego pojašnjavam zašto ljudi tako govore.
(Netko pametniji od mene je to napiso)
Izvor

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote