Citiraj:
Autor Feyd
OK, kužim da se klima mora montirati a perilica ne, ali opet, šta se ne može utvrditi jel kvar zbog montaže ili nije?
|
Odgovorit cu ti na ovo pitanje za pola godine kad mi bude prvi godisnji servis. Nadam se da ce mi doci isti majstor iz Mrduse donje koji mi je montirao iste te klime. Trenutno svi limovi na dvije vanjske jedinice zbog vibracija zijevaju kao da su klime stare 5+ godina. Za godinu dana ce valjda poceti ispadati vijci. Ne zelim ni pokazati sto sam izmajmunirao da ih nekako utisam
Kad sam dao da mi montiraju ove klime, znao sam o montazi klima apsolutno nista.
Jedan neutralni serviser, koji ima vrlo slican stav i misljenje kao Amd, kaze sa su cijevi instalacije prenategnute (ne znam sto to znaci) i dosta je posrao instalaciju, i kaze da zbog toga cijeli sustav prenosi vibracije izvana unutra. Jedna unutarnja jedinica pucketa ko kokica jer je isto valjda prenategnuta. Druga ne pucketa. Nisu ugradjene ni prema uputama za taj model, znaci nemam 1.5m cijevi u sustavu kao sto se savjetuje u servisnom manualnu zbog smanjenja prenosenja vibracija. Znam! Znam da to nije obavezno i pogledao sam sve videe onog heatmajstora. Ali sam isto tako i platio do 3m instalacije. Budi majstor pa oduzmi to od racuna... Jebiga, tada nisam znao i dobio sam ga. I sad, mozemo se okladiti tko ce me sutra u lancu serviser-webshop-zastupnik odbiti ako reklamiram montazu ili proizvod kojem zijevaju limovi. Jedni ce prati ruke od drugih. Tako to valjda treba ici kada platis jeftino. Uskoro cemo saznati.
Joh, Amd mi je digo tlak sa spustanjem slusalice i vratio mi se taj ptsp sa klima majstorima i sad iz mene izlazi crnilo...