Citiraj:
Autor tommyman1507
Kada je bilo to mjerenje sve je išlo preko tog trgovačkog lanca nakon što sam ih prijavio sanitarnoj inspekciji. Zvala me tajnica od direktora kao da dogovorimo termin. Nisam imao pojma kako to ide jel sam to prvi puta radio.
|
kako su te preveslali svi skupa...
i inače su inspektori mustre i mogu svakako napraviti "posao" a tvoj primjer je upravo kako ga nisu trebali napraviti. Mjerenje u prostoru trgovine se radi ako je buka u prostoru trgovine problem, a ne ako je problem negdje drugdje, tipa u tvom stanu, tada se mjeri u tvom stanu
Također, inspektori su službene osobe ko i policija i ne trebaju se najavljivati kad idu u nadzor kod tvrtki. Dakle prava procedura bi bila da si se ti čuo s inspektorom i dogoovrio da ti dođe u stan mjeriti buku a odmah potom da je on otišao bez najave dolje u dućan i identificirao izvor buke. Nakon toga slaže zapisnik s činjenicama i to je to, zapisnik dobivaš ti kao stranka koja je prijavila problem i tvrtka kao predmet nadzora. Sve drugačije je muljanje i loše obavljen posao.
Ako ne želiš platiti, nazovi opet sanitarnu i traži mjerenje u svom stanu, inače nazovi ovlaštenog nekog da ti izmjeri u stanu i temeljem zapisnika o mjerenju u kojem će se oni pozvati na zakonske propise o buci, a ako ne odgovara granicama normale, prijavi inspektoratu. Osobno bih išao na soluciju s ovlaštenima jer će ti se oni truditi izmjeriti stvarno stanje, dok inspektori itekako vole ne izdat nikakvo konkretno rješenje jer to znači da moraju opet u kontrolu mjera i opravdavanje na sudu ako to dođe na sud. Posebna vrsta neradnika...