Citiraj:
Autor Feyd
Neugodno mi je napisati jer ne znam tvoju situaciju i neizbježno će zvučati kao pametovanje, ali, razmisli još jednom o ulaganju 100k Eura u BiH.
Prekrasna zemlja i prekrasna priroda, nostalgija, pogotovo ako si rođen tamo, ali...
Hrvatska je u mnogo čemu divlji zapad, a kako je onda tek u jednoj državi dvaju entiteta i triju naroda koja je de facto protektorat SAD-a i EU-a s milijun vlastitih građana koji je ne smatraju svojom i taj isti protektorat smatraju okupacijom. Kakva je perspektiva te države za 25 godina, a kada se misliš u nju preseliti kako bi se umirovio. Jasno, nije svugdje ista i zapadna Hercegovina ima uvjerljivo najbolju perspektivu od svih područja na kojima još uvijek većinski žive Hrvati, ali ipak je to druga država, nije EU i nije Schengen.
Hoće li ti djeca htjeti živjeti tamo ili ćeš im bit opterećenje kad budu morali voziti 12 sati iz Minhena da bi vidio unuke, a Zagreb je 65 minuta avionom?
Tako da, promijeni stolariju na staroj kući ili pojati, sredi da možeš bit, a keš trpaj u nekretnine u Hrvatskoj, za sitne pare se da kupiti čudo toga ako nije u Zagrebu ili na moru.
|
Da, i to mi se uzasno puno vrti po glavi, pa sam radi toga dosao ovdje u temu gdje nisam nikada niti pogledao prije

Rodjen sam dole, uz HR granicu i srce vuce dole (ponekad), ali evo sad smo bili 10 dana i meni je vec treci dan bilo zlo od svega. I sto kazes, djeca ce ostati u Njemackoj vjerojatno, unuci isto tako i kome ja onda da u mirovini budem u Hercegovini?
Ne moram ja dole ulagati u nekretninu, ali u nesto moram uloziti jer mi inflacija pojede cash.
Razmisljam i o kupnji manjeg stana gore gdje zivimo (regija Stuttgart), pa ga iznajmljivati.
Najveci mi je problem sto sam sa svim tim investicijskim temama bas na vi pa cu se najprije neko vrijeme pozabaviti sa tim.
Ili cu raditi ono sto znam i sto me veseli: kupi motor, sredi ga i prodaj uz zaradu