Citiraj:
Autor WraGG
@spawn ne bih ulagao u komercijalnu nekretninu nego bih u Hercegovini pravio ili kupio kucu u koju bih mogao doci na godisnji i vjerojatno u mirovinu za nekih 25 godina.
@tizhu ajd javi kako je to proslo. Ja sam totalni noob sto se tice tog ulaganja. Naravno da cu citati o tome i pokusati se informirati prije nego bilo sto napravim, ali mi treba netko da me okrene u pravi smjer.
|
Neugodno mi je napisati jer ne znam tvoju situaciju i neizbježno će zvučati kao pametovanje, ali, razmisli još jednom o ulaganju 100k Eura u BiH.
Prekrasna zemlja i prekrasna priroda, nostalgija, pogotovo ako si rođen tamo, ali...
Hrvatska je u mnogo čemu divlji zapad, a kako je onda tek u jednoj državi dvaju entiteta i triju naroda koja je de facto protektorat SAD-a i EU-a s milijun vlastitih građana koji je ne smatraju svojom i taj isti protektorat smatraju okupacijom. Kakva je perspektiva te države za 25 godina, a kada se misliš u nju preseliti kako bi se umirovio. Jasno, nije svugdje ista i zapadna Hercegovina ima uvjerljivo najbolju perspektivu od svih područja na kojima još uvijek većinski žive Hrvati, ali ipak je to druga država, nije EU i nije Schengen.
Hoće li ti djeca htjeti živjeti tamo ili ćeš im bit opterećenje kad budu morali voziti 12 sati iz Minhena da bi vidio unuke, a Zagreb je 65 minuta avionom?
Tako da, promijeni stolariju na staroj kući ili pojati, sredi da možeš bit, a keš trpaj u nekretnine u Hrvatskoj, za sitne pare se da kupiti čudo toga ako nije u Zagrebu ili na moru.