Citiraj:
Autor geronimo_2
To sa vrecom je imo zesca glupost. Al, nisam vidio u funkciji, ali mi common sense to kaze. Nemoze se dobro ocistit fan i okolo ako se ne skine tu i tamo (ja skidam skoro svake g u apartmanu). To bude crno. A i nekak mi je čudno da se tek tak zaljeva miniwashem po tome svemu jer siguran sam da se ili zalije po el ili se ne očisti dobro taj dio prema el.
Again, to je IMHO i nemoram bit u pravu.
|
neskidam niti ventilator niti kadicu, mozda je lako, mozda je tesko, kad imam ovu vrecu nema nikakve potrebe, sa dojnje strane spricam ventilator koji se od dovoljno pritiska vrti i sa njega nestaju sve gadosti koje su se skupile, kroz vrecu i crijevo ide u kantu, i ima svega i grozno je.
Citiraj:
Autor geronimo_2
Pa zato i kazem, sta cemi ta vreca? Skinem oklop, posprocam pjenu. Pustim 15-20min da radi. Isperem destiliranom, pustim da ocjedi, skinem kadicu i vent danih operem/ocistim kak treba. Obrisem/ocistim plastike oko venta, jer je sad sve lijepo dostupno. Vratim vent i kadici, pospricam zep sprej, sastavim sve. Done. Ne kužim potrebu vrece jer se sve lijepo ocijedi preko kadice i jos bolje da kemija prode kroz crijeva za odvod da ubiju tamo sta treba.
Ovo napisano naravno vrijedi ak mozes maknit kadicu ko na mitsu. Za ove gdje neide dole neznam kak, al takvu klimu nebu ni kupil.
|
Kesa košta 4 eura, postavljanje iste traje 30-45 sekundi apsolutno nista ne kapne ni na pod ni na zid (kesa se za zid prihvati krep trakom i ima svoju gumu sa kojom se zakaci oko klime) i ventilator i kadica se saperu isto ko što ih sapereš ti kad ih skidaš, svejedno moras prskat da ispreres hladnjak, znaci totalno nebitno jel se moze ili ne moze skidat jer sve isperes kao da skines.
Citiraj:
Autor domy_os
Bolje prskalicom nego miniwashem, i praktičnije i jači tlak bude.
Elektroniku treba prekriti jer vodena maglica ide na sve strane.
|
Da prozirnu kesicu sam stavio na elektroniku i ucvrstio krep trakom, ali nije bilo previse vode na njemu. Vjerojatno moze i prskalica, probao sam prvo sa parnim cistacem on je bio preslab i zapravo premalo vode, pa sam zato spojio miniwash jer ima crijevo od 15m i nije mi ga bilo problem dovuc.
Kad je iskljucen jacina pritiska je u rangu tuša ili vrtnog pistolja ali sa manje protoka sto je meni bilo vise nego dovoljno.
Jesam li se satra sve ovo napravit, jesam, ali zato jer nikad nisam skida ništa sa klime osim filtera, ali iduci put će biti puno lakše, radit cu ovo sigurno jednom godišnje, možda i dva puta.