View Single Post
Staro 09.07.2024., 10:58   #232
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kod mene iskustvo ide nekako ovako:
HT tehnicar dosao i spojio opticku nit, a dva dana kasnije i A1 tehnicar sa ruterom (Iskratel U92 Innbox) i Mesh-om.
Iz nekog razloga su mi uvalili A1 Xplore TV aplikaciju umjesto TV-a (al to mi je okej jer sad sve imam na Amazon Fire TVu bez dodatnog daljinskog - na stranu to sta je ta aplikacija polugovno).
Naravno, stavili su me u NAT sto sam i prijavio na sluzbi za korisnike, pa kad su me pitali "mozes li malo pojasniti o cemu se radi" na moj odgovor "proslijedite to na veci level supporta, siguran sam da netko zna sto je NAT" su to proslijedili na tehnicku sluzbu koja je to jutros rijesila (doduse fresetali su Iskratel pa sam malo popizdio jer sam opet trebao staticke IP adrese i postavke raditi).

Moja ideja je sada izbaciti njihov taj Iskratel i koristiti svoju kombinaciju, a s ozbirom na to da necemo uskoro ici na 2Gbit, mislim da cu si za pocetak sloziti rPI ili neki drugi board s 2 Ethernet-a na koji ide OpenWRT (plus moj AP, imam i Ubiquiti i AX6600) te si sloziti sam sve.

Ako sam dobro gore pohvatao, VLAN ID za internet je 1203, a za televiziju 3986, dok ce mi moje podatke morati dati netko na tehnickoj podrsci?

Zadnje izmijenjeno od: Flegma. 09.07.2024. u 11:16.
Flegma je offline   Reply With Quote