Citiraj:
Autor lowrider
Ne da nema kulture, nego i znanja za vožnju. Redovno primitiFci u premijumima po ravnom na guzici, po zavojima ful kočenje, zaostajanjen, pa ispočetka.
Preko 50% ljudi pojma o samo vožnji nema, niti ne znaju za što služi volan, gas i kočnica.
|
Prošle godine sam išao na more do Zadra. Kod Karlovca sam prestigao neku babu iz Srbije u nekom Opel, kao kombi, sigurno 2000. godište. Da bi ona prestigla mene. Ja sam konstantno vozio 120-140, malo prestignem ljude, pa se vratim u desnu traku i tak ukrug.
Ona je imala takve manevre, mislim da je pri preticanju jedno 3-4 puta ulijetala u škarice, brat bratu je stalno kao preticala, nikad mirna vožnja, promijenila je traku valjda 250 puta.
Kad sam došao do Posedarja taj auto je bio ispred mene jedno 500 metara. A s tim menvrima je napravila jedno milijun posto dodatnog rizika.
Drugi mi se neki s Caddyem nabio direktno na guzicu, ja sa možda 150 pretičem jer se nakupila hrpa kamiona i kampica, i kaj da sad radim, u desnu traku dok ih još nisam pretekao i dok se oni voze 90 se sigurno neću ubacivat između kamiona. I on meni trubi. Dok smo prošli Sv. Rok sam ga taman na spustu pretekao.
Al bitno da kad se meni mogao u momentu ubacit kamion koji se vozi 50, 60 sporije bio toliko blizu da lik ne bi niti stigao registrirati svjetla mojih kočnica prije nego ga zračni jastuk lupi po glavi.