|
![]() |
#74101 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#74102 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74103 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Ona je imala takve manevre, mislim da je pri preticanju jedno 3-4 puta ulijetala u škarice, brat bratu je stalno kao preticala, nikad mirna vožnja, promijenila je traku valjda 250 puta. Kad sam došao do Posedarja taj auto je bio ispred mene jedno 500 metara. A s tim menvrima je napravila jedno milijun posto dodatnog rizika. Drugi mi se neki s Caddyem nabio direktno na guzicu, ja sa možda 150 pretičem jer se nakupila hrpa kamiona i kampica, i kaj da sad radim, u desnu traku dok ih još nisam pretekao i dok se oni voze 90 se sigurno neću ubacivat između kamiona. I on meni trubi. Dok smo prošli Sv. Rok sam ga taman na spustu pretekao. Al bitno da kad se meni mogao u momentu ubacit kamion koji se vozi 50, 60 sporije bio toliko blizu da lik ne bi niti stigao registrirati svjetla mojih kočnica prije nego ga zračni jastuk lupi po glavi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74106 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Taj tip koji se napucava na guzicu na autocestama, to je pak poseban tip ljudi i prica za sebe... Bio sam na ipsilonu neki dan, isao za Pulu, lik se stvorio od nigdje s T-Rocom, blica dugim svjetlima-zmigavci-lijevi zmigavac za preticanje, njemu se zuri kao da vozi vozilo hitne pomoci s upaljenim plavim rotirkama i spasava neciji zivot, a bas sam se pitao di se takvim ljudima toliko nestrpljivo zuri (naravno da se u desnu traku nisam mogao odmah prebaciti) Na kraju ipsilona i rampama, izasao sam prije njega jer on nije imao ENC, nego isao na rucnu blagajnu Zamisli sada imati jedan Hilux ili Ranger s onim vragom, aluminijskim odbojnikom otpozadi ![]() ![]() ![]() Pacijenti.
![]() |
#74107 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Koliko sam takvih pacijenata imao dosad. Nažalost takvih će uvijek bit, a najbolji odgovor je eto to kad prođeš naplatne a on ostane iza. To je najbolja osveta, samo ostaneš miran i ideš dalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74108 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ti pacijenti su posebno alergicni (a i ja sam) na one sto preticu na tempomatu s deltom brzine od X km/h pa ta radnja traje minutu-dvije ![]() Iako 98% vremena vozim chill na tempomatu po nekom ogranicenju, jednom kada idem u pretjecanje stisnem ga +10 do 40 km/h vise i zavrsim taj proces cim prije. Meni lakse, a i krkani se teze zalijepe za dupence. Kao sto je rekao kolega iznad, kad se nasere x kamiona, odem u lijevu i pratim onog ispred sebe pa makar isao iznad ogranicenja. Nema mi tko sta blendati, neka se goni u materinu. Pogotovo ako je guzva ispred nas i u lijevoj, ma gdje bi on tocno isao molim te. To me podsjeti na one nervozne koji vole preticati po medjugradskim cesticama, a ljeto, svi voze u nekoj koloni. I nakon 20km voznje udjemo u grad, a lik bude 20 sekundi ispred mene. Napravio je 2-3 pretjecanja i mozda radio rizicnije poteze. Za koji kurac tocno? Nikad necu razumjeti
![]() |
![]() |
#74109 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Jučer lik na lokalnoj selskoj cesti, Q8 DU table, isto na guzici po ravnom, po zavojima ga nema. Dođe iza mene, ispred 2 auta, znači kolona po zakonu, krene u pretjecanje, al neide baš nešto Audi, i nije se uspio vrati u svoju traku, do samog nepreglednog desnog zavoja. Sva sreća da nije nitko došao ususret bilo bi poginulih. Bolesno. Uzet auto, i zdrobit u preši pred njim.
![]() |
#74110 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne bi se ni tada opametio nego bi uzeo novi. Ako ima love za Q8, prešanje ga ne tangira ni 5%.
![]() |
#74112 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Većina serisjkih prekršitelja vozi takve krame da se policiji ni ne isplati na njih zakeljiti naljepnice 'Oduzete prekršitelju zakona' jer bi im se ljudi smijali. Znam da država ima negdje jedan prostor pun skupocjenih automobila oduzetih zbog neplaćenog poreza i sl. koji tamo godinama skupljaju prašinu umjesto da ih daju na dražbu i popune budžet.
![]() |
#74113 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kakvo micanje iz preticajne trake ako netko juri preko 150? Ogranicenje je 130, ak ja preticem 135 koga briga? Pogle kak u civiliziranim zemljama to funkcionira, ak je ograničenje 100 ajde max 105 da preteknes i odmah se vraćaš u najdesniju traku moguće. Naravno, ak se kamion tegli 80 onda ne pretices sa 90 nego max dozvoljeno.
![]() |
#74114 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74115 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#74116 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Superb sa DCC-om može biti udobniji ako nije na nekom niskom profilu. Octavije s time su rijetke a da nije RS-ica. S druge strane, to što kažeš npr. Megane 4 ima neke stvari koje vlasnici Golfa i Octavije mogu samo sanjati poput 4controla (odlična stvar) a udobni su kao i njemci/česi sa DCCom ako ne i udobniji. Samo što su problematičniji (elektronika uglavnom). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74117 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ispred PP u Remetincu stoji par lijepih autića koji bi se na dražbi sigurno dobro prodali, ali ne...kad lak apšisa i kontrolne table ispucaju od sunca, onda će ih bubnut na dražbu
![]() |
#74118 |
The mighty pirate
|
Vozio sam Megane 4, Golfa i Astru istog godišta i podjednakih paketa opreme. Megane je bio najneudobniji i najtvrđi. Nisam fan Opela, ali objektivno Astra je bila najbolji auto u toj usporedbi.
![]() |
#74119 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Da vas pitam: Imam mazdu CX-5 2013 skyactive. Tip ga proda bez dpf filtera .... Da li mozda znate gdje jeftino to riješiti ili mozda ubiti da ne iskace "check engine" poruka?
![]() |
#74120 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74121 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Obavezno upozorenje za prekoračenje brzine bude bilo zabavno ekipi sa novim autima na našim cestama gdje bzvze stavljaju znakove, a nigdje ničega |
![]() |
![]() |
![]() |
#74122 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Umjesto da ih prodaju na javnoj drazbi dok nesto vrijede, preusmjerit te novce u izgradnju vrtica, domova zdravlja, bilo cega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74123 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Obozavam likove sto kamione "preticu" s 95 na sat. Radi takvih se i stvara guzva na autoputu. Ako ides preticat onda to obavis najbrze sto mozes i gonis se u desnu traku. Da to malo vise ljudi prakticira autoputom bi se puno lakse i sigurnije vozilo sad u vrijeme guzvi. I nebi se naglo kocilo i stajalo u lijevoj traci. Al ne, idu majstori forsirat svoju tezu da su u pravu. Dok nazalost ne zavrsi kobno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74124 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74125 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74126 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ako ti se ne placa, postoje i "narodne" verzije za Android ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74127 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Po pricanju poznanika koji je nekad radio u mazdi, nema bas lijeka za dpf, tj. nitko nije složio mapu za te motore da rade kako spada sa dpf i egr off. To je 2.2 motor? Ranije generacije (tvoja} su imale problema sa lancem, lancem pumpe ulja, a posljedično sa dpf-om. Nakupljanje čađe na usisnoj grani je grozno. Obavezno provjeriti stanje lanca u servisu, podloške injektora. Ti motori imaju servisne intervale od 20000km (nisam siguran 100%). Ulje je preporučljivo mijenjati svakih 10k ako misliš dugo voziti auto Ako nešto od navedenog ne valja prodaj auto, sve ovo navedeno ti je 1000€ (pojedinačno) na gore. Također bitno je ne voziti se kao baba da bi se hvalio frendovima kako malo troši jer ćeš ga ubit Vrlo zahvalan motor ako se odrzava kako spada, ako ne brzo se pretvori u horor priču. Imam čađaru šesticu generaciju prije 2010 g., 185ks. Vozim ju s većim guštom nego novog Camry-a, ali održavanje je ključno. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74128 |
The mighty pirate
|
![]() |
#74129 | |||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Bolna generalizacija. Citiraj:
Ak netko ide 180 iza tebe, a ti ga zaštopaš, neće on nakon tebe čudom voziti po ograničenju. Kak je čuki reko u citatu ispod. Citiraj:
-- Indirektno povezano, ali moje iskustvo svaki drugi dan, na autobahn dionicama gdje je odriješeno ograničenje brzine, ima jazavaca koji krenu pretjecati 3-4 vozila u srednjoj traci sa 10 iznad, ono 120-130, a između ovih vozila zdesna ima mjesta da se šleper može ubaciti. Ovaj ladno i dalje 120-130 u lijevoj traci i eto ti čepa samo tako kad naleti par auta sa 150-160. U takvim situacijama nakon 5-10 sekundi ću mu zablendat te se u većini slučajeva ljudi maknu. Kao da ne prate promet uopće, "ako vozim po preporučenoj brzini, ne trebam nikad gledat u retrovizor". Fantomska gužva se stvori u roku 20 sekundi, pa samo fali još da u toj novonastaloj koloni netko od iza ne krene kočiti na vrijeme. Te situacije potenciraju još opasnije jazavce - koji pretiču s desne strane. Ak si već pasivni vozač, onda nema stresa, pomak u desnu traku, hajcer prođe lijevo i svi sretni.
![]() |
![]() |
#74130 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Navozao sam se hrpe Golfova VII uglavnom novih. Udobnost ovisi o paketu opreme ali i pogotovo o gumama koje su na autu i o tlaku na koji su nadrukane. Ali daleko je to od francuza, bar meni. I meni je Astra bila najudobnija. Ugodno me iznenadila. Daleko je bolja od onih prije 10-15 godina. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|