Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.11.2023., 10:54   #70357
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
OK, kad pricamo o djecjim kolicima (ne znam kolko to ide u temu sa autima, al cinjenica je da imaju 4 kotaca), evo par savjeta...

1. Zaboraviti one 2u1 i 3u1 kombinacije... Zadnja stvar koju ces koristiti je kosara, svi koriste jaje jer je puno prakticnije... Montiras jaje na kolica i to je to, dodjes do auta, ubacis u auto, kolica nabrzak spremis i stavis u gepek i idemo...

2. Kolica trebaju biti sto laksa i po mogucnosti sto drndavija da dijete bolje spava... Recimo, Chicco Oh-lala su meni osobno vrhunska kolica jer su aluminijska i imaju 3.8kg, no ne znam da li su dostupna... Nisu kisobran kolica, ali nisu ni daleko od toga jer ne zauzimaju puno mjesta (kao sklopljena balkonska stolica)... Uglavnom, cijenom moraju biti preko 120-130EUR, sve ispod toga ce se raspast... Gornja granica po tezini za kolica je nekih 7-8kg, sve preko toga je tesko za nosit i nemre se baratat sa jednom rukom (sto svi vrlo brzo nauce cijenit)...

Mi smo u Chicco Ohlala drzali malenu otkad se rodila pa do njene druge godine... Sada je 'veka cura' i vise joj ne trebaju kolica...

Vidiš, mi smo košaru koristili hrpu puta, ono baš hrpu. Plus imali smo neku kombu koja je sadržavala i fiksne noge za nju, pa smo i u boravku koristili košaru kao priručni ležaj i sl.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Jaje uzmes odvojeno, to obicno dolazi sa kolicima... Ne treba ti isofix za jaje, tako da se sa time ne zamaras...

Sto se sjedalice tice, preporucio bih Cybex, recimo Pallas G i-Size... Cybex sjedalice imaju jastuk ispred djeteta tako da ih dodatno stiti u slucaju sudara, a lakse im je za spavat jer ne padaju prema napred... Jastuk ima svoje kopce sto dosta olaksava montazu djeteta... Eh, da, kada narastu, NE MOGU se otkopcat niti se igrat sa kopcom sto zna bit problem kod nekih znatizeljnih klinaca...

Kasnije kada narastu, maknes jastuk i onda se kopca sa pojasom od auta... Kada jos porastu, mozes maknut naslon... Pa ako jos porastu mozes i booster tako da ostanu samo na jastuku sjedit... Uglavnom, do 15. godine se moze koristiti, iako je meni to blesavo...

Po svim testovima, Cybex je u pravilu pri vrhu...

https://www.cybex-online.com/en/dk/p...i-Size_EN.html

Mi imamo isto taj Pallas G i-Size, za sada prezadovoljni. Mali sada ima dvije godine, sve kako treba. Mislili smo da će biti problema zbog tog "jastuka" ispred, ali od prve su kliknuli.

Šta god odlučio, ja bi išao na isofix u svim kombinacijama. Naime, kupili smo neku random sjedalicu za auto od bake i dede. Na žalost, uštedio sam 50€ i uzeo bez isofixa, i sad mi je žao ko psu.
Prošao sam upute 10 puta, pogledao hrpu videa, fiksirana je kako treba, sve je ok, ali ta stolica je po cijelom autu.
Isofix zakopčaš, gore top tether i to je to, nema mrdanja.