Pozdrav,
da li mi netko može reći kako zaobići A1 router na njihovoj infrastrukturi, optika? Idealno bi bilo kompletno, ali može i bridge.
Više puta sam im naglasio da pristajem jedino pod uvjetom da je router u bridge modu... nema problema. Danas dolaze tehničari, imaju stvarno to zapisano... nema problema. Spoje sve, zovu A1 da prebace u bridge... ne može. Na tom Huawei routeru koji su donesli ili ne radi, ili ne dozvoljavaju bridge.
Još čekam da mi se netko povratno javi, ali nakon kopanja po forumima, očito od toga neće biti ništa. Dobit ću odgovor "ne može se".
Tako da, jedino rješenje izgleda konfigurirati to sam. Sa svoje strane imam MikroTik RB4011 koji hoću da radi sav routing. Koliko sam ja uspio pohvatati trebam kupiti ONT, u njemu postaviti da "glumi" Huaweia, a na Mikrotiku samo tegirat VLANove? Molim da me netko ispravi ako nisam dobro shvatio. Btw. trebam samo Internet, ne VoIP i TV.
Našao sam
ovdje topic sa postavkama i testiranim uređajima. Pošto ne želim još jedan (all-in-one) router, pretpostavljam da trebam jedan od SFU GPON ONTova. Da li je ta lista up to date, odnosno mogu uzeti bilo koji od ovih testiranih: XZ000-G3, XZ000-G7, TX-6610, UFiber Loco. Da li koji od njih po nečemu odskače, ili je sve to isto, i svi provjereno rade na A1 infrastrukturi?
Također, da li netko zna na koji SFP ONT modul koji bi radio na A1 infrastrukturi? Na drugim forumima sam vidio da se spominje Huawei ma5671a, ali ga je teško nabaviti i navodno ih je dosta fake. Nije pretjerano bitno, ali radije bi si ušparao ethernet port na Mikrotiku, ako već mogu