Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2023., 15:08   #68445
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
bio sam kod muhe nedavno na valjcima, 250hp/450nm.. otisao mi je vec jedan dmf zamasnjak, nakon toga je stavljen drugi i jtd performance stage 3 kvacilo, zasad drzi ali zamasnjaku ne vjerujem.. vec sam gledao konverziju na jednomaseni, Elmat firma iz HR napravi SMF od fiat coupea 20v turbo za 480€, i onda jos samo vidit koje kvacilo ubacit

ugl super ti je auto.. ne znam dal bi se usudio ici na 2260, morao bi WMI onda obavezno ubacit a ne znam gdje metanola nabavit po ok cijeni
al opet lako za turbo jel, poluosovine trpe, kvacilo trpi, ajd imam Q2 speru original pa je mjenjac jos tu ok.. bitno da ide, evo 43000km dosad, samo brm brm

moram ulje opet mijenjat, a mehe na godisnjem trose pare od Alfe
Jbg, priroda DMF-a je takva kakva je, možeš ga prišparat tako što ne zabijaš gas u pod na 1500rpm i generalno u niskim okretajima ne puštaš da uzima sve vibracije na sebe..

SMF nema tih problema, ali postoji šansa da se getriba krene čuti kao rešeto unatoč oprugama na lameli, bar je tako na VAGovima. O neudobnosti gradske vožnje sa SMF da ne pričamo

Generalno s Q2 i imaš više problema u prijenosu, jer kad oba kotača sastave sve ide na nosače motora, dmf, selene itd. dok kod otvorenog diffa imaš rasterećenje sa 1 tire fire. A ako imaš nešto tipa 1756vk što bi pretpostavio po tih 250ks, to je dosta agresivan turbo jer spoola nisko.

WMI sa 2260 apsolutno nije potreban, eventualno kad bi dulje vrijeme vozio punim boostom, tipa Grobnik ili nešto takvo, a 2260 blaži je po sve ostalo jer kasnije spoola i peak moment je na 3000 okretaja umjesto 2200