View Single Post
Staro 07.05.2023., 12:26   #12
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Jučer sam montirao cortezu u docker i mogu kazati ovako:

- out of the box dolaze dva modula, customer i issue management. Vidim da ima mogućnost izrade dodatnih modula (koje bi vjerojatno mogli zvati i projekti)
- što se tiče potonjeg, meni se čini da je stvar malo previše basic u odnosu na YouTrack kojeg koristim preko 4 godine

U YT administriram/zatvaram nekakav umjereni broj ticketa (cca 2000/1000 godišnje) i da bi se u toj hrpi moglo nešto pronaći najbolje što sam uspio zaključiti je da treba raditi adekvatnu klasifikaciju, za što se meni pokazalo najpraktičnije koristiti tagove/labele. S time da YT ima i dosta fleksibilnu tražilicu koja ima nekih ograničenja ali i jako puno mogućnosti.

Corteza nema skoro ništa od toga.

- nema tag/label niti vidim bilo kakve alternative opcije za odrađivanje klasifikacije
- search je jako basic
- jedino što nalazim je mogućnost linkanja na jedan KB article (kao solution) što je po meni nedovoljno
- attachmenti isključivo kao linkovi, ne vidim mogućnost dodavanja ičega inline
- alternativa YT komentari je ovdje dosta razrađenija u vidu "case update" ali bez mogućnosti ubacivanja screenshota inline. To se možda može negdje i konfigurirati
- layout više case updeta je relativno nepregledan
- ne vidim da postoje keyboard shortcuti
- općenito mi se ne sviđa layout, ali to je dosta subjektivno, vjerojatno bih se naviknuo

YT ima fleksibilan pojam "projekta". Moguće da corteza nudi dosta mogućnosti s "low code" modulom, ne znam koliko je to fleksibilno odnosno koliko jednostavno za korištenje da bi se izvelo neko adekvatnije riješenje za issue management.

CRM je meni nepoznat kao takav jer ga nisam koristio, ali ovako na prvu kako je to riješeno u cortezi izgleda kao nešto što bi moglo biti korisno, naročito kada ga usporedim sa ničime pošto tu u firmi to praktično nitko niti ne radi.

Vjerojatno je nekorektno cortezu uspoređivati s YT, možda bi više paralela bilo sa Zendeskom.
mkey je offline   Reply With Quote