View Single Post
Staro 21.12.2022., 09:32   #30
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Da ne otvaram novu temu...

Ima kakva verzija remote desktopa koju možeš sam hostati? Staviš na server, svi imaju klijenta koji je spojen na server i onda se spajaš.

Mislim mogu napraviti da u routeru napravim port forwarding na stalne IP adrese ali recimo ako netko uzme lap doma da se on i dalje spaja na server a ti njemu pristupiš bez ikakvog port forwardinga.

Naravno poželjno da je multiplatformski klijent. Server di može biti i na Linuxu.

Samba-AD + LDAP mi jedino pada na pamet...nisam fan iskreno s obzirom da sam vidio previse buha i performanse problema za takvu namjenu (400+korisnika). Za Windows klijente je AD+RDP po meni najbolja solucija - ak imas Linux klijente na njima se uvijek da tak nekaj sklepat da sljaka. Ak zelis samo file server i imat remote pristup - Linux+Samba+LDAP su ok, dodas VPN s mrezne strane i imas cisto solidnu soluciju s te strane. Klijenti neovisno o OS-u pristupaju svojim podacima gdje god da se nalaze i relativno se da safe poslozit sve skupa.