Prije tri tjedna, u Tomicinom eksperimentu od Dezelica, gdje su sad dvije trake, a treca pretvorena u poluspusteni parking. Zabije mi se Mercedes koji se spustao u rikverc, bez da je uopce pogledao. Kako su i naprijed i nazad oko mene bili automobili. Mogao sam samo gledati, kako me pocinje s boka peglati.
Pred kamerama semafora, pred vozilima. Ne trebam ni reci kako izgleda bijes ljudi kad im i te dvije trake pretvoris u jednu! Da smo cekali policiju, jos bi jedna trebala da nas cuva od ljutnje kolone. koja je trubila stotinjak metara u nastanku da postane jos veca.
Covjek se ispricao, situacija jasna kao dan, nabrzinu popisali podatke i dogovorili se da se nadjemo u Sigetu na procjenama stete. Deset minuta kad sam vec drugi dan vozio tamo, zove da ima iznenadnu situaciju, da je negdje na moru, ovako, onako... Otisao, poslikali, veli procjenitelj da ne trebam ni dolaziti vise.
Dobio zapisnik o izvidu za koji dan. I tako prosla tri tjedna, vec i zaboravio jer cekam da zavrse, da zovem lakirera kad me moze primiti. Kad danas, veli teta u osiguranju, da jda se osiguranik, koji je napravio stetu, jos nije pojavio za slikanje i ocitavanje!
Poslali mu dopis, ali od njega ni traga! Danas negdje iskopam broj telefona iz sms-ova, ne uzvraca pozive! Zovem prometnu, jer vidim da nece biti kruha od svega. vele da moraju na istome mjestu napraviti uvidjaj za koji dan kad se dogovorimo, pa onda se njima bave.
Kako nisam jos imao slicnu situaciju begavele, pitam njegovo osiguranje, da nisam zvao policiju, kakve oni uopce mehanizme imaju ako se netko tak ponasa? Vele nikakve! Pa ti vidi kad hoces biti korektan.
...