Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.09.2022., 21:16   #63198
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Tak i ja zamjenim uvijek jer je mali trosak. Sto se same zamjene tice, nema razloga da ne uspijes sam.
Ako nemas kanal, trebaju ti dvije klocne odrezane u koso da mozes auto naterat gore da se podvuces lakse i to je to. Nemoj dizat auto dizalicok, pa se zavlacit ispod dok je samo na dizalici.
Ovaj cep ja nisam nikad mjenjo, originalni je grizao i nakon 300k. Osjetit ces da se teze odsarafljuje i zasarafljuje cijelo vrijeme, to je normalno.
Kad mjenjas filter goriva, dobro ti je nasut 2 deca goriva u kuciste filtera, lakse ce ti auto prebrodit zamjenu filtera. Dok je auto bio noviji, nisam sipao, uvijek je uspio prebrodit, kasnije ne. Lekcija naucena na parkingu u Zagrebu
Neznam koji je motor, ako imas poklopac na veliku gedoru na filteru ulja, nemoj pretezat “poklopac”. Kad zasarafljujes i osjetis da se naslonio, okreni jos malo i to je to. Isto tak, nemoj pretezat cep na karteru.

Nemoj sipat ulja preko crte, samo poslje kad se slegne, provjeri koliko ima, kad napuni filter i sve.

Ja sam imao 1.9 tdi, u njega ne stane 5l, pa sam kupovao 4+1l da mi ne ostaje pol litre u velikom kanisteru A pod stare dane je litrenka s uljem sto ostane isla u gepek
Vuru i pol poslije, servis napravljen

Zapravo je ful zabavno, iak je messy malo bilo ali ajde, 2-3 kapi ulja pred garažom nikom ne škodi.

Upalil youtube video, pratil kak su tam radili, i na kraju sve bilo ok. Točil sam (nisam sipal, ne sipam brašno u auto :P ) oko 4,3l ulja ko po specki ali nakon kratke vožnje do pekarne i natrag trebal sam dodati još 3-4 deci ulja da na štapu bude malo ispod max.

Ovaj filter s aktivnim ugljenom je prilično cool, nisam do sad imal takav i fora je kak puno manje smrdi dim kad se nađem iza čađavca i dpf deletera

Kasnije sam sa VCDS-om resetiral servisni interval i to je to.

Servis sam napravil nakon 430 dana od zadnjeg servisa, iliti 13,5k km.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote