15.06.2022., 14:01
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Autor Visage
Pa zato je dobro ici, onome koji se bavi primarno auto klimom. Mada, ima i medju njima inspirativnih naplatisa.
Meni je, recimo, 5x u zadnje dvije godine proslinio presostat. Jednostavno nece se dignuti, zvuk mi odma govori, a ako je vanjska buka prejaka, opet vidim po struji, jer imam dva pokazivaca zbog audio opreme, pa znam koliko padne kad se digne AC.
Dobavljac dijelova, slegne ramenima i veli - A kaj da Vam velim, strasno je kakvi su dijelovi danas. Jasno, za prve dvije, nisam ni cuvao racun, jer nije mi napamet palo da ce toliko puta rikavati. Onda sam preslistao dijelove alternativne, pa narucio iz vana navodno bolji. Za sad radi.
Inace, reparacije kompresora nije velika nauka, tako da ce ti posteniji predloziti da prvo ides tim putem, ako je izvedivo. Dedicirani auto klimasi obicno imaju i takve zamjenske za koje daju garanciju, dok tvojega saniraju, ili cekas novi.
...
|
Ja sam išao kod dvojice koji se samo bave klimom. Jedan mi je rekao da moj model kompresora se ne da reparirat. Novi kineski 4500kn , original 5600kn bez rada (montaža, čišćenje sistema, vraćanje plina itd) . Onda sam išao kod ovlastenog, cca ista priča. Onda sam otišao kod majstora za klime koji je kao "poznat" pa mi je potvrdio da se ne da reparirat i rekao da oni ne rade samo montaze nego sve, ciscenje, plin itd itd. Cijena 9000kn. Kod svih garancija 1 godina. Onda sam otisao u Damira, sredio mi sve za 1600kn plus se kasnije nakon 2-3 dana ispostavilo da i bsm zajebava pa mi je i to rijesio za parsto kuna i eto radi sve vec 3 godine. Ne nije mijenjao samo bsm i naplatio i kompresor, jer je kompresor zamijenio ap-cap da vidimo jel radi pa je tek onda cistio, napunio i tek tada se ispostavilo da i bsm zajebava. Moguce i da je kompresor i crkao radi bsma. Tko ce ga znat. Nije sve crno bijelo 
|
|
|