Citiraj:
Autor Stipest
Meni ta priča sa IPv4 adresama sve više slići na priču o nestanku nafte. Samo što nije, ali nikako da se dogodi. I tako već godinama  .
|
Odavno su ispucane IPV4 adrese a sada se neki rangeovi adresa preprodaju između ISPova.
Znam da A1 je nedavno kupio neke rangeove IPV4 od HTa.
Meni je iskreno komično da HT ima više IPV4 javnih adresa od svih ostalih alternativnih ISPova zajedno u HR,točnije svi alternativci zajedno nemaju niti pola HTovih (po količini)javnih IPV4 adresa.Komično ali istinito.
Na HTu nikad nisam doživio da me tehničar/SZK maltretira što imam svoje spojeno dok to je od strane Optime/Iskona i A1 doživljeno kao da im držiš pištolj na čelu.
Ja recimo nikada nisam bio na CGNAT adresi sa HTom bio to spojen Asus,TPLink,ZTE,SpeedŠrot,itd...
Dok sam uvijek viđao Optimu,Iskon i A1 konstantno na CGNATu čak i nakon poziva na SZK automatika će te s vremenom vratit na CGNAT čim ispucaju range.
A1 optika Huawei EchoLife prikazuje javnu IPV4 adresu u GUIu a Google te upućuje svako minutu na "Robot Check"
O sposobnosti A1 tehničara neću niti pričat koliko su neuki,nesposobni i traljavi a u to sam se osobno uvjerio.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk