disabled
Installation: any --> indoor
Pod advanced: Distance: dynamic --> indoors
U nekom trenutku nakon toga sam isključivao i uključivao ponovno wireless.
Ostalo se vidi na screenshotu u prethodnom postu.
Vidjeti ću kako će se ponašati dalje.
Ali nisam još uvjeren da su te postavke pomogle, sumnjivo mi to.
Recimo da je radilo ok kad sam security s AES prebacio na TKIP što nisam htio ostaviti. Onda prčkam nešto drugo i odjednom proradi i s AES.
Unatrag nekog vremena radio sam i reset routera, sa stable builda fw vraćao na long term,... nema što nisam probao i sad evo valjda sve moguće permutacije u ovim postavkama i odjednom da mirakulozno proradi  -->
Citiraj:
Autor jp_rv
kao šta sam rekao ranije, do ros-a je jer isti router sa openwrt-om nema tih problema.
držao sam svojeg na naj-kompatibilnijim postavkama (5180mhz, 20mhz, n/ac) i nije išlo.
instalirao openwrt, isto to, samo šta radi. uvijek isti wpa2-aes.
bit će razlika u tome šta tik nema postavke za beacon time i dtim, dok normalni routeri to imaju. fali beacon, nema spajanja.
neznam dal je ros 7 dobio postavku za beacon.
|
Ma kod mene je bilo beacona, mobiteli su uredno vidjeli router, krenuli se konektirati i onda sudeći po logu gore, neki problem u redoslijedu frameova.
Class 3 frame je data, a još nije završio handshake ili tako nešto, jedna strana je nešto preskočila, nije čekala potvrdu i počela odmah šibati data frameove.
Citiraj:
Autor Cuky
Vjerovatno sirina kanala.
Ako ne to onda frekvencija.
|
E nije ništa tako jednostavno inače bi to već odavno pogodio 
Radi uredno 80MHz Ceee 5180MHz, nikoga u tom bandu, vidi se na slici uz post prije. Bio sam za test spuštao na 40 i poslije vratio. Frekvenciju nisam dirao. To su baš onako školske postavke.
Ali, štogod da sam možda krivo postavio, kako objasniti činjenicu da su samo 2 mediatek mobitela doma imali problema, a sve ostalo radilo ispravno?
Citiraj:
Autor Kruno M
Ajd nadji šta je. Ja imam isti problem sa jednim uređajem
|
Ustvari sam mijenjao svašta i vraćao natrag, na kraju su ostale ove razlike.Pod wireless:
WMM support i bridge-mode: enabled--> disabled
Installation: any --> indoor
Pod advanced: Distance: dynamic --> indoors
U nekom trenutku nakon toga sam isključivao i uključivao ponovno wireless.
Ostalo se vidi na screenshotu u prethodnom postu.
Vidjeti ću kako će se ponašati dalje.
Ali nisam još uvjeren da su te postavke pomogle, sumnjivo mi to.
Recimo da je radilo ok kad sam security s AES prebacio na TKIP što nisam htio ostaviti. Onda prčkam nešto drugo i odjednom proradi i s AES.
Unatrag nekog vremena radio sam i reset routera, sa stable builda fw vraćao na long term,... nema što nisam probao i sad evo valjda sve moguće permutacije u ovim postavkama i odjednom da mirakulozno proradi 
Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 01.10.2021. u 14:56.
|