View Single Post
Staro 09.07.2021., 13:20   #5471
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Ovo stvarno nisam očekivao kod Thinkpada, ali evo imam jedan glupi i poprilično iritirajući problem sa potpuno novom Yogom X380:

Kao i valjda na svim novim Thinkpadima, preko cijele donje strane je poklopac kojega drže šarafi ( vijci ) ušarafljeni u navoje urezane u magnezijsku bazu laptopa.

E, pa jedan od njih - a što je najgore onaj koji drži sastavljen rub kućišta ispod desnog palmresta ima lufta: kao da nisu dovoljno duboko napravili navoj ili je šaraf previše dug - zategnut je do kraja, ali ostaje 2 mm razmaka i kućište pravi klik kada naslonim dlan na palmrest ( spoj "diše" ).

Ima tko iskustva sa servisima u ovom slučaju. Profi rješenje bi bilo zamijeniti cijelu bazu laptopa, a sfušariti mogu na 101 način i upravo to i očekujem od njih.

Na što im spao QC da ovakve uređaje puštaju u prodaju.

-----------
Nakon dugo vremena problem riješen u 2 min... tako što sam smontirao novi klopac, evo ovaj:
https://www.aliexpress.com/item/4001...3dfe69ccPqpJxd

Šarafići i podloške su ok dimenzija, ali stari poklopac izgleda izlio Ding Dong u petak popodne.

Planirao sam prebaciti naljepnice sa starog poklopca ali mi izgleda kao teško ostvarivo bez da ih oštetim po rubovima.
Pa neka ostane ovako, Thinkpadski clean look
Doom je offline   Reply With Quote