Ne znam ali meni je broj km na autu samo broj. I iskreno radije cu uzet auto sa stvarnih 350k nego neki sa 150 a da je muljano.
Citiraj:
Autor Colop
Mene strah tih hibrida jer imaš i obični motor i bateriju. Šansa da se nešto sjebe se udvostručila
Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk
|
Pa bas i ne, imas dodatno bateriju, inverter i motor. To u pravilu ne rikava izuzev baterije koja polako gubi kapacitet.
Recimo iz iskustva mogu reci da do sada nismo imali niti jedan kvar vezan za hibridni pogon na Priusima.
Dok za ICE komponente to ne bi mogao reci. Odlaze senzori (MAF/MAP) najcesce, pucanje crijeva rashladnog sistema.
Najcesci problemi su oni koji su zajednicki svim novijim autima a to su:
ABS senzor, streering angle senzor, LDA i Pre-Collision kamere/senzori, motor prednjih brisaca (ovo nam je bilo iznenadenje

).
Imali smo par komada gdje je BCM popizdio i radio probleme.
No u globalu, sto se hibridnog sustava tice tu zbilja nismo imali niti jeadn problem.
Najcesci "kvar" jer da nam javi da je sustav hladenja hibridnog sustava u kvaru a to bude u 99.9% zastopan filter usisa zraka za hladenje sto je na Prius C modelu doslovce 15 sekundi posla.
Ovo sad pricam za Toyotu Prius C kojih imamo preko 1200 u floti, najstarijih se sad rjesavamo a oni su iz 2014 i okrenuli su oko 100k.
Vezano za baterije, ekipa u Toyotinom servisu mi kaze da se na Gen1 Priusima baterija obicno treba zamjenit nakon cca 10 godina.
Kako se vise ne proizvodi, novi auti su obican 2020-2021 Prius liftback.
Oni su prenovi da bi ista rekao ali vec sad vidim da su puno osjetljiviji po pitanju elektronike i glupih senzora.