View Single Post
Staro 13.12.2020., 11:48   #3183
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Cut...
Octane Bench Score (OBS) - vise je bolje

GTX 1080Ti - 190 (OBS)
RTX 2080Ti - 350 (OBS)
RTX 3070 - 400 (OBS)
RTX 3080 - 550 (OBS)
RTX 3090 - 655 (OBS)

Cut...
Imao sam jednu veliku scenu hotela sa kompletnim okolisem (oko 39 miliona polygona i oko 10 biliona instanci trave, zbunja, drveca, kamenja, lisca...) gdje sam sa:

- 4*2080Ti rendao 1h 20min

a sa

- 6*1080Ti rendao 8h30min

Znaci isti render 6x sporije jer 2080Ti ima RTX a 1080Ti nema plus razlika u sirovoj brzini (OBS).

E sad kome je RTX gimmick a kome nije meni svjedno, ja znam da je meni preporod i kao da mi je netko na klik misha u settingsima poklonio jos par grafickih .
Vau, e ovo me zanimalo, iskreno bio sam uvjeren (i još uvijek malo sumnjam) da Ampere=Turing na mrvu boljem procesu zbog kojeg su malo podigli performanse po W(3070vs2080Ti i 3060Ti vs 2080/S) . Po onome što je tebi bitno, a i svima koji te grafe koriste za posao, ispada da ipak ima nekakve razlike/poboljšanja Amperea naspram Turinga.
Hvala, na ponovnom objašnjenju, da ponovim opet, baš mi je gušt pročitat ovako nešto što nikad ne mislim ni taknut (samo igre, što se mene tiče ), zanima me napredak i korist u drugim granama.
A non RT VS RT je baš nenormalna razlika, ovaj primjer sa 1h vs 8h.
Realno bi takvu razliku očekivao kroz 3-4 generacije, a ne 2.

Kakav je RDNA 2 na ovom polju?
Eno krcate su VRAM-om(donekle, kolko vidim, tebi bi bilo draže 20gb), jedino su im trenutno realne cijene gore od nV. Recimo 6800XT bi ti vj bio nekakv sweetspot. (izguglat ću ove bencheve, vj ima neš po netu, ali svejedno baci svoje mišljenje)

Citiraj:
Autor Iluzionist Pregled postova
Ništa tu nije gotovo, "prazno slovo na papiru" isprike, nV je postigla točno ono što je htjela: poslati mafijašku poruku svim recezentima, i to preko jednog od najbitnijih u toj branši (HUB), tako da odjekne točno onako kako su i zamislili.
Oni su se sada "ispričali", HUB&co će i dalje dobijati novi HW jer, jasno, "show must go on", no svi će ubuduće dobro dvaput razmisliti prije nego opet objave nešto slično što neće ići na ruku zelenom taboru.
Da se razumijemo, ništa loše po nV neće se dogoditi jer ljudi su u globalu pi**e, da prostite, i svatko tu gleda prvo, i opet prvo, svoj goli interes. Sada se mnogi busaju kako će "svoju novu grafu kupiti u drugom taboru" (mo'š mislit), a kada dođe taj dan uistinu, gledati će se samo frame/kuna-dolar-euro, ili neki drugi sličan osobni interes.
Ukratko: nV je "prasnula šamarčić", točno onome i kako je naumila, samo da podsjeti sve tko je glavni u ovome poslu... ne, o nikakvom "nesporazumu" se ovdje ne radi, na žalost.
Šteta je nanešena, nepovratno (imo).
Kad to tako staviš, da, čini se i meni da su oni htjeli pokazat drugima ko je gazda.

Citiraj:
Autor Wozniak jR. Pregled postova
Mislim da ti 3080 nije dobar score. On je (uglavnom) oko 550.
Testirao svoju 3060ti jucer - 370.
Vidim da se 3070 ugl vrte oko 400 na octanebenchu, kao sto si napisao. Nikako se ne isplate gledajuci cijenu njih i 3060ti.

Testirao classroom na 50% rezolucije - cycles
5950X oko 58s
3060ti oko 24s
3060ti + 5950x oko 20-21s

Eevee par scena - 1060 je trebalo oko 11s za frame, ovoj 1.8s ;D
Da, ispada da je 3060Ti brža od 2080Ti, a ovo da je 6x brža od 1060 je nevjerojatan rezultat. Vezano uz ove i Lewis-ove rezultate mogu samo reći, da je jako očito da gaming industrija ni blizu ne optimizira igre za HW. Očito bi bile veće razlike kada bi se svi potrudili (znam da nemaju resurse ni ljudstvo za ovakve poteze jer PC tržište previše fragmentirano, samo komentiram), a za sada su nam zapravo konzole jedini pokazatelj koliki je pravi napredak u HW-u, pošto tamo ipak većina devova iscjedi i zadnju mrvu snage.

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Evo ti Heavy Metal Gamers Nexus Steve na Twitteru priča da nVidia ima neku svoju firmu koja izvlači te prepiske, mada YouTube ima besplatnu opciju. Onda znaš koliko je sati i čime se oni bave.

I da, BsClocked je u pravu, sad svi skaču kao u šoku, a osim dva Stivena, većina ih radi točno kaj nVidia traži, dok su ova dvojica odavno u svojoj ligi po pitanju tehničkih recenzija.
Ja moram priznat, da mi je dlakavi Stevo ful OK tip i volim njegove zajebancije u videima (tipa onaj koliko je potrebno paste za proc ), ali iskreno, čak mi i on neki put djeluje kao da prima neku lovicu. Kod njega je sve nešto EVGA, ne znam da li mi se čini, ali njih stalno spominje, premda nikada nije rekao da su ga sponzorirali. Možda mi se samo čini... I dalje mi je drugi najdraži HW YT kanal nakon HU.

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
OK nije, ali meni je dovoljno dobro i više nego dovoljno, no brainer kako bio se reklo, jer sam probao kod sebe. I želio bi da se to uvrsti u grafove jer smatram to besplatnim FPS-ovima.

na videu ti je performanse mod, kad staviš opciju kvalitata imaš i bolji rezultat nego nativno, objasnio isti HU jučer u videu, udaljeni objekti izgledaju i bolje. Ako si to igrao i isprobavao onda znaš da postoje stupnjevi koje odabireš. ja jesam.
Taj DLSS, nisam još probao, ali rekao probam kad mi dođe grafa.
Ali ni ja ne vjerujem da se može mjeriti sa nativnom rezolucijom, e sada je samo pitanje, koliko se u ''žaru borbe'' to primjeti. I OK, to je velika stvar i prednost, ali IMHO nV sav svoj marketing bazira na tome, ono napravili smo grafe koje nemogu tjerat igre, ali ako koristite našu tehnolgiju upscale-a, onda dobivate besplatne frejmove....ne, nisu đabe, kvaliteta prikaza je narušena, vrlo vj je mutnija slika, a kao drugo su artefakti. Opet, neću njatke dok ne probam, možda promjenim ploču kad probam.

A vezano uz raspravu zašto se nV prodaje i dalje, tj zašto neki samo pričaju kako će iz inata kupiti crvene pa kupe zelene i slične spike.
E pa to je zato jer si je to sve AMD skuhao, očtio je da dosta ljudi ima probleme sa driverima, pa postoje YT videi koji objašnjavaju što sve treba poštelat u driverima kod nove instalacije kako bi grafa radila kako je zamišljeno (undervolt i slično). Ne kužim kog vraga AMD ne pogleda, proba, jednostavno napravi da driveri sami odaberu neki profil postavki ovisno o modelu grafe, uvjeren sam da to nije SF za njih.
I evo ja osobno, igram starije moddane igre, volim emulatore, a volim i nove igre. E sa modovima i emulatorima AMD ima problema, i tu ih ja momentalno križam. Volim to igrat, a na nV radi bez izmišljanja tople vode, i šta ću, želim novu grafu, i moja lova ode kožnatom.

Ovo sam već par puta spomenuo, ali iskreno nikad bolji support nisam vidio nego sa Shield TV-om. Devovi na nV forumu odgovaraju i rade fix-eve u rekordnom roku (max 2 tjedna, a odgovore za 1-2 dana), kažeš problem, pošalješ devu svoj serijski i kroz par dana sjedne ti fix kroz auto update.
Ne znam kakvi su u profi supportu, tj u ikojem drugom jer nisam baš imao problema, ovdje je možda samo riječ o odličnom pojedincu (nick mu je Sniper na nV forumima) koji daje sve od sebe. Premium cijena da, ali vj najbolje podržani Android uređaj.

Ne branim ja tu nikog, niti sam neki fan zelenih. Prelazim na crvene čim riješe ono što je meni bitno (i kada dođe vrijeme za novi upgrade).