View Single Post
Staro 07.10.2020., 15:37   #1626
grizli1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Eto kod mene je Xiaomi od petka u pogonu, nažalost preko integrirane grafičke jer naručene i plaćene 17.9 u 15:17 RTX 3080 neće biti tako skoro kako sve izgleda
No to tu nije ni tema tako da eto koja o monitoru bez gaminga

Prvi dojam je bio da je velik, ne koliko sam očekivao ali je velik. Onda sam ga upalio i bilo je wtf
Monitor je ogroman i sad si tek ne mogu zamisliti ova ultra wide čudovišta od 50"

Ovo mi je prvi VA panel, prijašnji monitori su S2719DGF (TN) i U2414H (IPS)
Nikada nisam imao problem zamaranja očiju ili osjećaja nelagode ali moram priznat da sam bio na rubu vraćanja monitora drugi dan.
Prvi puta sam dobio motion sickness od ekrana (uzeti u obzir da je to bez gaminga), jednostavno se nisam mogao riješiti osjećaja vrtoglavice nakon nekoliko minuta gledanja u monitor.
Totalno glup osjećaj koji je na sreću do kraja tog drugog dana prošao i eto sad ga koristim bez ikakvih posljedica.

Kvaliteta izrade je odlična, plastika je ali kvalitetna.
Stalak koji dolazi uz njega je kvalitetan i lak za sastavit.
Moram pohvaliti i cable management stalka koji stvarno radi odličan posao, bolje nego oba DELL stalka.
Za buduće korisnike ovog monitora savjet je da prvo progurate strujni kabl a onda signal pa da si ušparate malo živaca

Sliku sam kalibrirao po postavkama navedenim u bugovoj recenziji i sjele su super i na moj panel. Nisam neki ekspert ali nemam nikakvih zamjerki.

Ono što su mogli napraviti bolje je upravljanje menijem, gumbići su s desne strane iza i dosta su nezgodno pozicionirani tako da mi se više puta desilo da sam krivo procijenio koji gumb trebam stisnut ali s obzirom da je to radnja koju rijetko radim ne smatram to nekim problemom.

Eto ne znam šta da više napišem. Kvalitetom monitor ne kaska niti malo za DELL monitorima i ne žalim niti malo za novcima.

Prije 2 godine sam za iste novce kupio S2719DGF, isto odličan monitor ali eto vidi se napredak što se može kupiti danas za te novce.
grizli1 je offline   Reply With Quote