View Single Post
Staro 10.09.2020., 20:58   #2895
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor nickross Pregled postova
Znači to je normalno ponašanje? Da temp kad se baš ništa ne radi su 30-40 celzija, kad se nešto počne prčkati sa hardver akeleracijom bude 50-60 i gejming i benchmarking 70-75?

H80i v2 je tu jer sam ga dobio skoro džabe. I to doslovno mislim. Skuplje bi me gajba pive izašla
Je, normalno je. Objavio je AMD litanije nedaleko od launcha na tu temu i 100 put prožvakano na ovoj temi
Ako je na automatici i kratki burstevi na jednoj jezgri štajaznam 1.45v, 1.47-1.5v su normalni

Također taj cpu ima i više senzora za razliku od intela i pogotovo FX-a. Neki ozbiljniji recenzenti tipa hardware unboxed ne žele uopće uspoređivati cpu po temperaturi, jer tko kaže da je 75C na jednom toplije od 70C na drugom (intel), zbog različito pozicioniranih senzora i metodologije mjerenja. Podsjećam da je jedan FX throttlao na 62C, na papiru hladna brojka a gori i TDP visok

Voltaža na jednoj arhitekturi se isto tako na može direktno uspoređivati sa voltažom na drugoj arhitekturi (tj. nije apples to apples usporedba)

Recimo AMD je na Navi uveo i hotspot temperaturu (najtoplija točka), te ddr6 temperaturu, nvidia to recimo nema.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote