View Single Post
Staro 23.01.2020., 09:36   #9907
florjan
Registered User
 
florjan's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Citiraj:
Autor prasak Pregled postova
Pozdrav, imam Kaonov STB star oko pola godine i od prije mjesec dana bilo što snimljeno na snimalici trza svakih 4-5 sekundi, nekad više, nekad manje. Iznimno iritantna pojava. Kad gledam aktualno emitiranu sliku, sve je u redu. Probao sam riješiti problem isključivanjem iz struje i sl., ali ne pomaže. Je li se netko susreo s ovakvim problemom i uspješno ga riješio (čisto da pitam prije nego zovem A1)?

Sumnjam da je stvar u pregrijavanju, iako stoji uz televizor na "otvorenome", ne u nekakvoj ladici ili polici. Prije koji dan dan kad je bilo sunčano malo sam drugačije pomaknuo zavjesu i sunce ga je obasjavalo. Tad sam htio pogledati nešto sa snimalice, ali štekanje je bilo takvo da sam odustao. Kasnije se opet zastajkivanje nastavilo u ritmu ustaljenom zadnjih mjesec dana. I da, TV redovito gledam navečer, tako da nije stvar u pregrijavanju izazvanom suncem.
Pozdrav
I ja sam imao takav problem prije par mjeseci (Zg Špansko), s tim da sam preuređivao sobu pa sam sam produžio koaksijalne kabele iz utičnice na zidu do rutera i prijemnika (cca svaki 5m). Isto resetiranje nije pomagalo zvao A1, oni online pokušavali i nisu mogli srediti problem. Drugi dan došao tehničar i promijenio konektore na kabelima (ja tražio što kvalitetnije ali svugdje samo smeće) i kaže povećao neku brzinu neta u ormariću na stubištu i od onda sve pet.
florjan je offline   Reply With Quote