Citiraj:
Autor maXonja
Onda sam ja imao usran primjerak prvog R7 1700 u kombinaciji sa Asus B350 TUF jer nije išao iznad 3.7GHz stabilno, o ramu nisam mogao pomišljati iznad 2933MHz iako je bio B-die koji sad na Intelu bez problema radi na 4000MHz, nek sam slučajno neku postavku promijenio u BIOS-u koja nije pasala morao sam raditi clear cmos, random BSOD-ovi ponekad iako je bilo prime stabilno i proc i ram na 3.7/2933, ponekad nije htjelo isprve bootat... Dovoljno mušica? 
|
Dobio si usran primjerak koji je vjerojatno otpad otpada u binnanju. Nije do CIJELE prve generacije

pogodio si primjerak kojem je IMC zaqrac kao i jezgre.
I to si fino pogodio sa možda i čudnom pločom.
Sjećam se jednog kolege od pred 10+ godina tu sa foruma. Imao je P5Q3 ploču i mislim da E8400 E0. Dok smo svi guzili te procesore na 4.2+GHz, a on što god u biosu izmjenio, bacalo mu BSODove, a sve ispravno bilo

na defaultu radilo, a čim digo malo, odma imao bsodove bez obzira na napone...
Sve jasno, kad ti se to dogodi, kreneš bit lud i odeš na konkurenciju
Citiraj:
Autor Gašpar
Meni se ponekad bios locka sa svim voltažama +0.2v, na prethodnom i novom biosu, bez razloga, dok računalo radi, restart ne pomaže, shut down ne pomaže, load defaults ne pomaže, ručno unošenje vrijednosti ne pomaže, tek kad odmori 30sek ugašen sa napajanjem na OFF. Dakle cpu ode na fiksnih 1.55v, ram na 1.45v, SOC na opasnih 1.35v, temperatura ploče +40c, ventilatori počnu iskakati stopped working.
AMD zadnji put  i tada sam shvatio zašto neki radije kupe polovni i7 4790k za istu cijenu novoga r5 sest jezgri.
|
Odlično Tvrdi. Sreća po AMD pa se radi o 1% korisnika, barem po ovim pokazateljima kako se grabe procovi