Citiraj:
Autor The Exiled
Zakaj onda ne prodaš CPU + MBO kombinaciju i kupiš ovo kaj Mladenxy ima? Novi Ryzen ionak ne bude imal performanse u rangu Intelovih perjanica, a u međuvremenu bude tvoj R7 1700 dodatno izgubil na vrijednosti.
|
Meni isto ovo nije jasno. Nešto te žulja, jako te žulja, žulja te toliko da to spominješ stalno, a po tome ništa ne činiš.
Evo mala kronologija mojih žuljeva:
2007: socket 939 - na ploči piše Gigabyte => zamjena za DFI LanParty UT nF4 Ultra-D
2008: socket 775 - na ploči piše Gigabyte (jer me Razer nagovorio da je Gnjidabajt sad dobar / nije dobar i nikad neće biti dobar

) => zamjena za Asus P5Q-E (koju imam dan danas)
2009: socket 775 - E8400 C0 ne može na 4,0GHz => zamjena za E8400 E0
2012: socket 1156 - i8 875K ne može na 4,0GHz i grije se ko svinja preko 3,86GHz => promjena platforme na s1155 i i7 2600K
2018: socket AM4 - R5 1600 ne može na 4,0GHz => zamjena za R5 2600
Tako da ili se radi o manjku love, što je problem i nije za zamjeriti.
Ili se radi o konstantnim pokušajima flejmanja/trollanja, što je problem, ali riješiv.
Podsjeća me na kolegu MikaHR. Lik je stoljeće srao po nVidiji, a imao je GTX 970, valjda najkontraverzniju karticu zbog onog fijaska sa RAM-om i nikako da pređe na tada "superiorniju" R9 390. Na kraju je uzeo RX 480 pa nastavio ratove protiv GTX 1060 dok nije odustao od foruma.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Navodno je i9 9900K nekih 1% brži od 3800X u cinebenchu singlecore, a u multiju popuši (jer je SMT bolji od HT-a). Tako nešto sam i ja bio izračunao oko 1-2%. Znači kad se uzme u obzir clock ryzen ga je u IPC prešišao
Na kraju krajeva ima tu još dosta faktora osim singlecorea, od kojih sigurno većina ide u korist ryzena (ponajprije cijena, multi, featurei i dugotrajnost platforme, vjerojatno i efikasnost, upgrade path itd.). Keep in mind da 3800X uopće nije top of the line u ovoj seriji, dok i9 9900K (i budući KF jest)
|
Koga briga? Onaj kome treba tih 1-2-5-12-15% perf više za 30+% novaca više, bude to iskeširao i mirna bosna. Ostali će samo flešat bios na vlastitim pločama i tutnut unutra "sporiji" procesor i neće se zamarati sa tim postocima, singlkore performansama na 60/75Hz monitorima i tako to.