Ja sam danas bio na probnoj voznji novog Focusa. Probao sam ST-Line 120ks dizel i Titanium 150ks benzinac. Oba dobro nakrcana s opremom.
Benzinac mi ima malo plitak zvuk i subjektivno se vise cuje od dizela. ja vec 3 godine vozim samo dizele, pa sam mozda subjektivan.
Asistent sistemi rade jako dobro, asistent za guzvu (kreni stani kroz grad) je odlican i definitivno vrijedan novaca. Nisam skidao smjesak s lica dok sam prolazio 3km semafora bez da se brinem oko necega.
Kamera ima opciju da automatski prilagodi tempomat po prepoznatom znaku. Ima problema ako ima dva ogranicenja istovremeno (auti / kamioni), izabere nizu. I u 100km grada / zaobilaznice, jednom je uhvatio znak sa off-ramp (50) iako je ogranicenje na cesti bilo 80. opcija se moze ugasiti, gdje onda samo pruza informaciju bez intruzije.
Ono sto me je iznenadilo je head-up display. Na listi zelja mi je bio jako nisko, ali nakon probne voznje je naglo skocio prema vrhu. Prakticki oko ne napusta cestu, a head-up display jasno pruza informaciju o asistencijama (radar-tempomat, lane asistant,...), da se covjek ne opusti u krivom trenutku.
U odnosu na "stari" focus, mislim da je vise manje ista kvaliteta izrade. Malo mi fali da se naslon za ruku ne moze podesiti po visini.
Prostora ima dosta. Ja (187) nastimam sic za vozit i sjednem opet iza sebe uredno, s dosta mjesta za koljena. Hatchback mi je malo nizak na zadnjoj klupi (ima mozda 2cm mjesta), karavan je OK.
Sve u svemu, jako dobro, a i cjenovno su dobro pogodili