Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.04.2018., 14:07   #36104
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Ne znan, mislin da ih i ti gledaš. Kod nas se u pravilu mozes parkirati na nogostup u vecini ulica dok god ostavljas 1 m prolaza za pjesake i nece te pauk dignit.
Prema pravilima ne smiješ se parkirati na nogostup nigdje, osim ako nisu označena mjesta. Bez ikakvih iznimki.

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Pretpostavljam da se članak 82 odnosi ako je cijeli automobil na nogostupu ili se to pravilo jednostavno u praksi ne primjenjuje. Inače bi vise od 50% parkinga u gradu bilo uklonjeno.
Dovoljno je da si imalo na nogostupu. A primjenjuje se kao i puno toga - koliko se policiji i komunalcima da. I u gradu se obično smije 50 pa obično ne zaustavljaju ako ne voziš 60.
Ako je parking označen, to je drugo. Ako parking nije označen, ne može se ni ukloniti.

Citiraj:
Autor Blackman Pregled postova
Pa jeboga na to sam mislio. Dižu ako je manje od 1m. Za ostalo eventualno kazna ali opet nije baš da stalno pišu takvima. Više pauk radi nego te kazne.

BTW baš nedavno mi je bio prometni redar u kvartu radi neproposno parkiranih auta uz zgradu i onda mi onako lagano veli i da za naša označena parkirna mjesta može pisati kaznu jel su dijelom na zelenoj površini (a grad ih crtao, imamo čak i tablu samo za stanare) hahahha luda kuća
Pauk nije policija, gradu se uvijek to više isplati.
A da je luda kuća, je.