Citiraj:
Autor zhecky
zadnja 3 starija bmw-a šta sam iša gledat na dizalicu im je ta dizalica prošla kroz pod 
samo se pazi te hrđe, ako je ima iti malo na površini, sigurno je ima još ispod (osim ako nije zagreban ili lupnut na blatobranu pa je korodiralo)
|
Ja sam moj E46 prodao prosle godine, 330Ci (coupe) datum proizvodnje 11mj/2000 godina (znaci isto je bio 17 godina

), auto je prodan nakon 2 tjedna sto je bio u oglasu (bilo je 5-6 ponuda/zamjena u tom periodu). Ja sam ga vozio 10 godina (prvi vlasnik u hr) i hrdje je bilo na prednjim i zadnjim rubnjacima/blatobranima ali ispod i pragovi su bili u odlicnom stanju.
Prednji blatobrani hrdjaju na SVIM modeleima E46 jer nisu dobro zasticeni i plastika ispod blatobrana je tako savinuta u rubnjak da se dio vode/blato predugo zadrzava i nema mu spasa tj. vec nakon 10ak godina krece izbijati jer krece iznutra i nevidis to dok niej kasno (kad s epojave cvarci s vanjske strane nema mu spas, moze se smao zamaskirati na godinu dana max i opet krece

.
Ja sam svoje mjenjao za nove i zastitio iznutra i nikakvih problema nakon 4.5 godine kolko je jos bio kod mene nakon izmjene blatobrana.
Od djelova sto odlazi redovno na tim e46 je kolega vec spomenuo su seleni/vilice/kugle/stabilizatori tj. to su djelovi ovjesa koji imaju gumice koje se pohabaju/istrose i tu nema spasa (bar ene po naism cestama i 18" gumama

)
Ok ja sam imao benzinca 6taka kojem nebi bio nikakv problem odvaliti 500 000 km (M54 motor) ali moj je imao samo 235 000 kad sam ga prodao jer nisam radio vise od 14-15000 godisnje i imao sam sv eracune u tih 10 godina sto i kad sam mjenjao/servisirao.
Sto se tice 320d taj motor cak i da je u koma stanju se da naci polovan za jeftinu lovu od 500+ EUR (ako nekome treba nek se javi na PM imam ja preporuku gdje se moze kupiti

) sa manje km nego njegov u urednom stanju tako da ako kupi auto za 2000 EUR po meni je to prihvatjiv rizik jer takav u full urednom stanju propisno odrzavan bi kostao 4000+ EUR.