Uzeo sam prije 4 tjedna istu kombinaciju, dakle asrock dualsata2 i A64 3000+ venice E3, i zadovoljan sam.
Ploča je sto se tiče overclockinga nevjerojatna za tu lovu, pri tome pohvale idu proizvođaču chipseta ali ne i ploče. Gore je link za ocworkbench gdje ljudi imaju iskustva slična meni.
Nakon prva dva biosa izgleda da asrock sustavno nastoji ograniciti overclocking, pa je cak napravio neku "granicu" na oko 273htt ili ex fsb, do tu je i moja isla sa tvornicnim biosom i sa onim sa sluzbene stranice, ali za one koji zele (naravno!) vise treba im modani i to OCW beta 1 ili beta2. Izasao je i beta3 ali on je isto ogranicen na 273 iako je izgleda rjesio neke probleme sa 1T.
Meni sa beta1 radi 24hprime stabilno 292x9 1.45v, znaci nesto vise od 2600, ali ne mogu vise jer ploča dopušta samo 0.5 povecanja napona proca od defaulta iako regulator napona moze barem 1.55, naime toliko dopusta starim jezgrama koje rade na 1.5.
Probao sam i beta2 ali izgleda da sa beta1 ploca postize visi htt,
uspio sam uci u Win sa 350htt i sve je stabilno ali ne mogu restartati comp, odnosno iznad 315, moram ga skroz ugasiti i onda opet upaliti!?
Postoji i problem sa paljenjem i kad je nize overclockirana mbo, predpostavljam iznad famoznih 273, nisam jos sve ispitao. Moram ga paliti i odmah ulaziti u bios (sto mi upali uvijek iz 2. puta) inace nema nikakvog posta. Kad uđem u bios moram provjeriti da li je multipler i (ili) napon resetiran na default, promijeniti ga i tek onda mogu u win. Dosadno ali ne bunim se. I to je isto cini mi se zlodjelo asrocka, koji ocito zeli odbiti sve koji zele OC-ati. Dosta ljudi ima slican problem.
Volt mod je jednostavan, treba spojiti dva pina kako bi se "otkljucali" ostali naponi i to po tablicama koje su također na
www.ocworkbench.com i tu stranicu proglasavam obaveznim štivom za sve one koji imaju ovu ploču.
Takođen kupio sam i artic cooling silencer tcl i on mi je zapinjao za pasivni na NB i naravno morao sam ga skinuti i staviti coolermastera jer ima klizne nožice pa sam ga uspio namjestiti. Inace odlično hladi.
Jedino se nadam da će ekipa sa OCW uspjeti doraditi neki bios iako znam da je to teško, ali ako uspiju ovo ce biti odlična ploča.
Ne da mi se vise pisati, a vjerojatno ni vama citati pa ću stati...