View Single Post
Staro 09.04.2017., 21:08   #2026
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Colossus Pregled postova
slazem se, sigurno da razlike neće biti sa 3.9 na 4.0 niti je bitno, radije na nize pa stabilnije i hladnije. Ali recimo gledajući hrpetinu bencheva na tech sajtovima i tubu, nije neka nuklearna fizika niti prevelika lutrija nafrljit na 4.0 iako gledajući koliko moraju odvrnut voltaze sa nekim primjercima nepotrebno je, ali se moze.

Stock cooler sve što sam gledao mjerenja, čak i na 3.8 uredno moze ohladiti osim ako ti nije svaki celzius bitan, meni sigurno nije, radije bi te nove ulozio u budžet za brze ram kekse. Tišina opet osobna preferenca šta je tiho a šta bučno, ja 90% vremena imam sluške na ušima tako da mi nije bitno, a s druge strane nemoze sigurno bit glasniji ni stock ni neki 250kn hladnjak dok bude hladio tog ryzena od recimo jedne rx480 na 2000+ okretaja kad pokreneš određene igre i kreneš sa nekim duzim gejmanjem od nekoliko sati.

Vidio sam reze gdje npr. sa jednim hyper evo 212 i sličnim hlade ryzena bez problema, tako da da je baš potreba ulozit u neki skupi hladnjak, mozda po osobnoj preferenci i duševnom miru, uvjetima-temperaturi ambijenta i mozda najbitnije koliko solidno hlađenje ima samo kućište da malo dovede hladnog propuha u stroj.

Ugl, ako stock moze ohladiti na većini primjeraka bez problema i to većinu bencheva su obavljali izvan kućišta, onda sigurno neki 250-300kn hladnjaci mogu obaviti posao bez problema.

Svi testovi koje sam gledao ili čitao do sad a sigurno ih je bilo cca 10 komada od različitih ljudi nikakvih problema sa *jeftinijim* hlađenjem nisu imali.
moze stock ohladiti ali to je na gornjoj granici a o tisini nemremo govoriti jer je zujaluca na max rpm

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

warlock25 je offline   Reply With Quote