View Single Post
Staro 09.04.2017., 20:08   #2025
Colossus
Premium
Moj komp

Colossus's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Nema nikakve razlike. Jako rijetko vidim Ryzena preko 3,9 GHz.
Tako da ono tvoja izjava baš nimalo ne stoji.

Hoćeš veću tišinu i bolje hlađenje - Noctua, Cyorg ili gotova riješenja vodena.

Scyhte Mugen isto spada u dobre hladnjake. Ali, treba uložiti bolji vent jer postojeća ima kraći MTFB i vole zacviliti.

Svi hladnjaci do 180kn - neće dobro hladiti i u rangu stock hladnjaka.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
slazem se, sigurno da razlike neće biti sa 3.9 na 4.0 niti je bitno, radije na nize pa stabilnije i hladnije. Ali recimo gledajući hrpetinu bencheva na tech sajtovima i tubu, nije neka nuklearna fizika niti prevelika lutrija nafrljit na 4.0 iako gledajući koliko moraju odvrnut voltaze sa nekim primjercima nepotrebno je, ali se moze.

Stock cooler sve što sam gledao mjerenja, čak i na 3.8 uredno moze ohladiti osim ako ti nije svaki celzius bitan, meni sigurno nije, radije bi te nove ulozio u budžet za brze ram kekse. Tišina opet osobna preferenca šta je tiho a šta bučno, ja 90% vremena imam sluške na ušima tako da mi nije bitno, a s druge strane nemoze sigurno bit glasniji ni stock ni neki 250kn hladnjak dok bude hladio tog ryzena od recimo jedne rx480 na 2000+ okretaja kad pokreneš određene igre i kreneš sa nekim duzim gejmanjem od nekoliko sati.

Vidio sam reze gdje npr. sa jednim hyper evo 212 i sličnim hlade ryzena bez problema, tako da da je baš potreba ulozit u neki skupi hladnjak, mozda po osobnoj preferenci i duševnom miru, uvjetima-temperaturi ambijenta i mozda najbitnije koliko solidno hlađenje ima samo kućište da malo dovede hladnog propuha u stroj.

Ugl, ako stock moze ohladiti na većini primjeraka bez problema i to većinu bencheva su obavljali izvan kućišta, onda sigurno neki 250-300kn hladnjaci mogu obaviti posao bez problema.

Svi testovi koje sam gledao ili čitao do sad a sigurno ih je bilo cca 10 komada od različitih ljudi nikakvih problema sa *jeftinijim* hlađenjem nisu imali.
Colossus je offline   Reply With Quote