Citiraj:
Autor The AC
Hmmm...drugar Brko je prestao keckat po ovoj temi, izgleda da trči po rajzena svoga. Nadam se da će imat para za pivu za vikend.. 
|
Ma moš mislit, ne znam kamo da trčim po "svog" Ryzena... u komel možda

Para će biti za vikend te za pivu
Citiraj:
Autor Toorop
|
Upravo pročitah 2 relevantna (PCE i Guru3D) te ovaj YT sa 1700.
Citiraj:
Autor kopija
Evo kunem se da ću i ja kupiti Zena ak ga Drug Brko kupi.
Za pet godina ili ako crkne i7/ploča
Edit: SB i7 :-) Bog ga poživio!
|
Budemo vidili u narednim danima kad malo ploče dođu na rivjue. Ne želim kupiti proc pa da se uspostavi da ga na 4 GHz mogu ganjat samo Crosshairice i ove cirkus ploče od 2500+ kn.
Citiraj:
Autor silver_tip
Na sastanku je, trolajte ga SMS-om
Uglavnom, ja sam najvise cekao encode perfomanse i ok je to, no naravno da mora biti ok sa tolikim brojem jezgri...
Nista, cekam onaj R5 koji ce biti u rangu sa i7 7700K povodom toga a onda cemo vidjeti cijenu jednoga ili drugoga.
|
Možete mi dunut pod prozor
A sad malo monologa u smislu "sam sa sobom"
Uglavnom, ja kupujem nešto u sljedećih 15-tak dana. 7700K nije 100% isključen iz nekoliko razloga:
- do sada nikad nisam koristio nešto da mi je trebalo 8/16 jer tu i tamo upalim handbrake da sripam kakav DVD ili .iso u mp4/mkv, tako da bi to bilo najdalje što se nekog enkodinga tiče
- na ovom kompu od zahtjevnijih stvari su jedino igre
Ono što me kod Ryzena ne privlači je ona prokleta psihološka smetnja koja me toliko pekla u glavu nekoliko godina, koju sam razvio sa E8400 C0 i kasnije sa i7 875K. Na 3,9GHz idu ko od šale sa pristojnim naponima a onda za 4GHz treba 0,1-0,2V više i grije se ko budala, a da ne spominjemo kako i napajanje plače.
E8400 C0 sam zamjenio E8400 E0, a i7 875K sam zamjenio i7 2600K i to je bio jedan od glavnih razloga ovih "sidegradeova"

i sad da svoj lepi i7 2600K koji kucka na 4,5GHz prilikom gejmanja i ne pređe 69°C ispod VX-a sa ventom se opet vratim na procesor kojem je 4GHz moguće samo uz uteravanje napona od 1,5V i pri tome generira fino topline te opterećuje brojilo vani... a realno od svih tih jezgri nemam neke koristi i to na 1080P.
Da da, sad bute rekli "ali to je future proof procesor i takmiči se sa iljadu evra skupim intelašom". Stoji ali... i7 2600K imam 5 godina pa do sada nikada nisam primeteo da je u nečemu bio slab.
Thermalright mi je danas poslao AM4 upgrade kit for free za Venomous X pa nek stoji doma. Cooler ne mislim mjenjati jer taj VX je dan danas mamokarač za mnoge hladnjake, tako da su sve opcije otvorene.
Sad imam love i moram uzeti nešto iako realno ne trebam. Jer ako ne uzmem, lova će otići u neke druge sfere tipa "krstitke, svadbe, pi... materine" i onda gdje sam
Nije još niš 100%, plavo ili crveno, ali Ryzen 5 6/12 i 4/8 ne mislim čekati jer će fond za to pojesti gorenavedeni čimbenici

pas mater.
Citiraj:
Autor Sn4k3
Zar jos nije vrijeme za otvaranje Ryzen teme?
|
Citiraj:
Autor Gemmy
kad drug brko kupi ryzena onda ce otvorit temu 
|
Evo je
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284498