View Single Post
Staro 02.03.2017., 19:44   #4049
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
Hmmm...drugar Brko je prestao keckat po ovoj temi, izgleda da trči po rajzena svoga. Nadam se da će imat para za pivu za vikend..
Ma moš mislit, ne znam kamo da trčim po "svog" Ryzena... u komel možda
Para će biti za vikend te za pivu

Citiraj:
Autor Toorop Pregled postova
Sad će on, ima gospon' sastanak neki, nije još ni jedan review stigao pogledati
Upravo pročitah 2 relevantna (PCE i Guru3D) te ovaj YT sa 1700.

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Evo kunem se da ću i ja kupiti Zena ak ga Drug Brko kupi.
Za pet godina ili ako crkne i7/ploča

Edit: SB i7 :-) Bog ga poživio!
Budemo vidili u narednim danima kad malo ploče dođu na rivjue. Ne želim kupiti proc pa da se uspostavi da ga na 4 GHz mogu ganjat samo Crosshairice i ove cirkus ploče od 2500+ kn.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Na sastanku je, trolajte ga SMS-om

Uglavnom, ja sam najvise cekao encode perfomanse i ok je to, no naravno da mora biti ok sa tolikim brojem jezgri...

Nista, cekam onaj R5 koji ce biti u rangu sa i7 7700K povodom toga a onda cemo vidjeti cijenu jednoga ili drugoga.
Možete mi dunut pod prozor

A sad malo monologa u smislu "sam sa sobom"

Uglavnom, ja kupujem nešto u sljedećih 15-tak dana. 7700K nije 100% isključen iz nekoliko razloga:
- do sada nikad nisam koristio nešto da mi je trebalo 8/16 jer tu i tamo upalim handbrake da sripam kakav DVD ili .iso u mp4/mkv, tako da bi to bilo najdalje što se nekog enkodinga tiče
- na ovom kompu od zahtjevnijih stvari su jedino igre

Ono što me kod Ryzena ne privlači je ona prokleta psihološka smetnja koja me toliko pekla u glavu nekoliko godina, koju sam razvio sa E8400 C0 i kasnije sa i7 875K. Na 3,9GHz idu ko od šale sa pristojnim naponima a onda za 4GHz treba 0,1-0,2V više i grije se ko budala, a da ne spominjemo kako i napajanje plače.
E8400 C0 sam zamjenio E8400 E0, a i7 875K sam zamjenio i7 2600K i to je bio jedan od glavnih razloga ovih "sidegradeova" i sad da svoj lepi i7 2600K koji kucka na 4,5GHz prilikom gejmanja i ne pređe 69°C ispod VX-a sa ventom se opet vratim na procesor kojem je 4GHz moguće samo uz uteravanje napona od 1,5V i pri tome generira fino topline te opterećuje brojilo vani... a realno od svih tih jezgri nemam neke koristi i to na 1080P.

Da da, sad bute rekli "ali to je future proof procesor i takmiči se sa iljadu evra skupim intelašom". Stoji ali... i7 2600K imam 5 godina pa do sada nikada nisam primeteo da je u nečemu bio slab.

Thermalright mi je danas poslao AM4 upgrade kit for free za Venomous X pa nek stoji doma. Cooler ne mislim mjenjati jer taj VX je dan danas mamokarač za mnoge hladnjake, tako da su sve opcije otvorene.

Sad imam love i moram uzeti nešto iako realno ne trebam. Jer ako ne uzmem, lova će otići u neke druge sfere tipa "krstitke, svadbe, pi... materine" i onda gdje sam

Nije još niš 100%, plavo ili crveno, ali Ryzen 5 6/12 i 4/8 ne mislim čekati jer će fond za to pojesti gorenavedeni čimbenici pas mater.

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Zar jos nije vrijeme za otvaranje Ryzen teme?
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
kad drug brko kupi ryzena onda ce otvorit temu
Evo je

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284498
Brko je offline   Reply With Quote