Citiraj:
Autor Wozniak jR.
pisat cu po brojevima da mi se lakse orjentirati kasnije.
1) Blizzard je rekao ( kad kazem blizzard, onda mislim na Jeff Kaplana ) da postoji skriveni MMR koji se nalazi iza SR-a. Imas u jednom od onih Q&A videa s blizzcona
|
... što opet ne kaže apsolutno ništa o tome što je zapravo MMR. SR je moguće da je samo cijeli broj dobiven množenjem nekog koeficijenta s MMR-om. Kako je zapravo tako svejedno govorimo li o MMR ili SR, pošto SR "slikovito" prikazuje navodno kompleksan MMR, vrijedi ono što sam natipkao.
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
2) masteroverwatch statistike su krive jer ne gleda sve ranked igrace. Gleda samo one cije su statistike provjere na stranici, te prema tome radi ljestvicu. Hrpa bronze i silver igraca nece nikad ni pogledati svoje statistike tamo, tako da nece ni biti ubrojani. U sezoni 1 je rank 60 bio top 5%, a po masteroverwatchu je prikazivalo top 20-30% ( ne sjecam se tocno ). Kaplan je sam rekao da je to top 5% ( opet, imas na videu ).
|
Stoji to što si natipkao, međutim, to ne mijenja ništa što sam u postu prije naveo: ako na MOW ne ulaze svi igrači, opet su moji percentili u odnosu na samo one koji su bazi podataka, te kao takvi valjani, dapače, još više pokazuje koliko je moj SR "loš" u odnosu na moj učinak.
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
3) Ako ti je MMR dosta manji od SR-a, dobivat ces manje a gubiti vise bodova
|
Kad to ovako sročiš, i uzevši u obzir da sa winning streakom dobivaš znatno više bodova (15 pobjeda zaredom - 80 SR za pobjedu u mom slučaju) meni se čini da onda ogromnu ulogu kod MMR-a igraju upravo moje "nedavno" odigrane partije, tj. da je MMR neki faktor uzet u kraćem vremenskom intervalu, tj. u manjem broju posljednjih mečeva (bilo to 10, 15 ili 20), ali svakako ne bih rekao da je više od toga.
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
4) Da, novi igraci su smjesteni izmedju 2000-2500 jer je to ono gdje ce biti vecina igraca. To je ono gdje se smatra da si prosjecan u igri, a posto igra nema dovoljno podataka za njih, smjesta ih u taj rank. Oni od tud ( ako se ne zaju pozicionirati niti mape ) dosta gube i padaju nize, i onda dodju gdje zasluzuju.
|
Pri tom oni koji su groupani s njim u meču dobivaju veći drop MMR-a nego bi to bilo da su dobili nekog igrača s nešto više sati igranja. Ovim htjedoh reći da im je veliki fail da se u MMR ne uračunava satnica, na bilo koji način: bilo to apsolutan broj sati, broj sati igranja u posljednjoj sezoni ili u nekoliko zadnjih dana.
I tu dolazimo upravo do problema primjene normalne raspodjele na ranking sustave. Trpati većinu igrača u sredinu bellove krivulje je kriv prikaz rankinga jer sredina krivulje (68%, jedan sigma) onda prikazuje vrlo male (minimalne) pomake u ranku. Tako se može dogoditi da od apsolutnog srednjeg ranka +/- 34% ima toliko igrača da win-loss-win-loss... slijed u konačnici ne napravi nikakav pomak. To je bio problem sezone 1, pa su taj problem "riješili" uvođenjem fleksibilnijeg MMR-a, a opisanog maloprije kako ga ja "osjećam".
S druge strane, to bi značilo da bez ovog "lokalnog" MMR-a ne bi mogao nikako izaći iz SR 2000-2500, dapače, ne bih se maknuo sa SR 1800 u kojem me placement smjestio, a nekako sam uspio nagurat u platinum.
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
5) Placement mecevi su idiotarija ( u vecini slucajeva ), no opet su koliko toliko potrebni.
|
Čini mi se kao da si preformulirao i moje razmišljanje, iako mi se čini da ti je zasmetao pojam pod 6).
Citiraj:
Autor Wozniak jR.
6) za elo hell necu ni komentirati jer ce rasprava krenuti u krivom smijeru
|
Zašto ne? Ljudi često imaju krivu predodžbu što je taj pojam, bez da poznaju pozadinu priče i zašto se to događa. Naravno, nemoj komentirati ako misliš flejmat i/ili iznositi netočne tvrdnje.
--
U OW se može napredovati ako igraš konzistentno. To znači jednako dobro, u jednakim uvjetima (grupa od x igrača ili soloQ).
Kako je Silth uspio nagurati SR1100, ja SR700, može se to. Da sam imao živaca kad sam prvi put bio na +500, igrao staloženije i radio pauze, možda bih se isto mogao pohvaliti sa +1000
Da stvar bude interesantnija, počeo sam redovito dobivati rankove kad sam se okrenuo tenkovima kao herojima. Veća je šansa dobiti OK healere i DPS-ere nego dobre tenkove. A na tenkovima je ogromna razlika između dobrog i još boljeg igrača.
Mislim da Silth to može potvrditi.