View Single Post
Staro 19.12.2016., 13:21   #2830
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Pipao sam usporedno Fractal R5 i Crnu Udovicu i mogu reći da sam ugodno iznenađen, djeluju kao ista klasa. Pjena i tvrdoća/kvaliteta materijala mi djeluje isto, čak mi udovica ostavila bolji dojam kod zatvaranja vrata (fino ih magnet privuče). Za unutrašnjost nebih znao, ali koliko vidim po netu nema nekih mana (jedino što nema reset puce)

Ozbiljno razmatram da ju uzmem klik
Nego čitam da kod bratje Srba košta faking 50 eura ilitiga 350kn
Koliko vidim mnogo zadovljni ljudi u komentarima

https://www.youtube.com/watch?v=B9FLSDthVdI

Citiraj:
Imam ovo kuciste, staju najveci cpu cooleri, najvece graficke karte, kabliranje odlicno, ultra tiho, ogromna kompatabilnost. Pre toga imao sam NZXT s340, ovo mi se vise svidja zbog veceg prostora i mogucnosti. Jedina mana je sto nema proziran deo sa bocne strane... ali eto, mozda za Black Widow v2 ... a da, kosta 50e, jako smesno za ovo kuciste... Poz
Citiraj:
Ja sam ga kupio pre neki dan best bay za ove pare ^^ Samo sto nema restart dugme jebiga .Osim toga best buy .Bas je tiho ^
Citiraj:
... 2 prednja ventilatora odlicno hlade celo kuciste kako Hdd tako i graficku kartu i procesor . Da dodam napajenje sam stavio tako da uzima vazduh odole (sa poda) i izbacuje ga napolje tako da sve komponente su vrlo hladne .Stvarno je best buy za ove pare .Ili ovaj ili Ms Industrial FALCON ili raidmax-scorpio-v .meni je ovaj najbolji od sva 3 zbog tisine ,dosta filtera i one donje pregrade .Sve je hladno ko u zamrzivacu ja imam 4590 sa 970 kartom napajanjem THERMALTAKE Smart SE 630W i 8 giga rama i sve je eksta hladno .Jedino sto sam kupio LC-CC-120 za procesor .Ako ti to znaci zbog duzine hladnjaka .Moze sve da stane .Ovo je po meni najbolje kuciste za ove pare a i vise D
Citiraj:
savrseno za kabliranje !! osecaj kao da imas kuciste od 200e .. dolazi sa 2 venta napred od 120mm i 1 120mm nazad , ja ugradio jos 2 120mm gore , moze i 2 140mm gore , imas fan kontroler u koji idu svih 5 venta i saltas 2 jacine rada ventilatora i 3 je off ... kuciste izgleda cisto kad zavrsis sa kabliranjem da nije normalno ... strasno je tiho , kad stavis ventilatore na high onda se cuje malo ali i dalje je veoma tiho .. temperatura odlicna tj protok vazduha je odlican .... preporuke za ovo kuciste!!
Malo o čvrstoći

Citiraj:
matori stranice (bocne) kucista su same teske oko 2 kile svaka i ne zajebavam .. tesko je opasno samo ne znam koliko tacno .
Citiraj:
Uzmi ovo i neces se pokajati, ja evo se javljam uzeo sam ga i odusevljen sam. Ako zelis detalje pitaj. Da, tesko je u tri lepe, kilu dobih dok ga do kuce dovukoh. Koristili su bas debeo lim.
Citiraj:
Kućište je top. Kabliranje vrh, kvalitet izrade top notch, završna obrada ma sve. Jedino mi nogice djeluju krhko nekako jer su plastične a tolika težina je gore, mada neću mjenjati iako vidim da su neki stavljali one klasične. Kako je krenula ova hladnoća ja sam pogasio sve fanove na kućištu i temperatura ne ide gore. To je u desktop radu , web i sl. Nisam probavao gejming. Na HDD sam morao da namontiram jedan mali slim fan u onaj rack gdje ide drugi HDD; tako da mi je sotao samo jedan HDD u gornjoj ladici a u donjoj fan. Temperature normalne. SSD sam stavio na prednju poziciju. Bio je nazad iza ploče ali mi nije mogao konektor dohvatiti druge uređaje jer je podaleko i izolovan. Moraću naći neki splitter ta SATA napojni kabl. Jedna zanimljiva situacija - dok sam završavao instalaciju nove konfiguracije morao sam rotirati kućište dok je ležalo na stolu bočno. Kako sam okrenuo, tako je zadnji gornji ćošak kućišta udario u zid sobe jer sam bio preblizu. Ja krenem da psujem, pogledam tamo - u zidu rupa ko od metka, a na kućištu ma ni packe, nema tragova 'nuff said 

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 19.12.2016. u 13:35.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote