Koje ja muke jezove prozivljavam sa Optimom... ali zbilja sad vec sumnjam da tamo ima bilo koji tehnicar a da ima zavrsenu skolu ili inzinjer kakav...
Pa da se tu skupimo na forumu nas par laika bili bi strucniji od bilo koga tamo iz tehnicke podrske i pri tome ne mislim na ove sto se javljaju na telefon nego bas odjel tehnicke podrske.
Posaljem im link da vide o cemu pricam.
http://www.joepeesoft.com/Public/DSL...tra_VDSL2.html
Napisem im da ukljuce ovo:
998-M2x-M ( B8-5, (8x): - TPL.dn:VDSL2.B8-5-(8b,998-M2x-
M)TPL.up:VDSL2.B8-5-(8b,998-M2x-M) profile 8b: → (dn=20.5dBm, up=14.5dBm, US0=required) )Posaljem im slike parice od Iskona i sliku njihove da tocno vide u cemu je razlika !

Napisem im ako neznaju sta ocu da nista ne diraju i sve ostave kako je !
Ujutro oko pola 8 vidim sinkanje, virnem u router ono profil 17a 
Brzina jedva 16Mbps, sunce zarko....
Ajd sacekam da se "majstor" izivi u isprobavanju pa valjda ce vratit na staro jel...
Cekam 1h i odjednom nema neta, nema uopce sinhronizacije nikakve !!
Zovem....
Resetirajte router, resetiram.
Opet... resetiram.
Nista ostavite tako a mi cemo pratiti.
Reko sta cete pratiti port na centrali kada router nije uopce na nista spojen ?
Samo vi ostavite... ajd ostavljam...
Nakon jos 1h dopizdilo mi i logiram se u router ko admin i idem vidjeti DSL Settings kada imam sta vidjeti, sok ...
Apsolutno sve kvacice otkvacene osim AnnexM Enabled !
Stavljam kvacicu na VDSL2 Enabled + 8b Enabled i normalno odmah dodje net, zovu oni sad mene 
Evo popravili smo, doso internet jel sve ok ?
Aha... reko je tu je sunce vam zarko a sad mi dajte ime tog genijalca koji je remote se logirao u router i iskljucio sve stavke pod DSL i ostavio samo AnnexM !?!
Sto je najgore taj "majstor" je pospremio taj config takav i cim je stisnio save ostao je bez remonte pristupa jer kako ce se router sinkati na AnnexM od ADSL2 kada je pusten samo VDSL2 signal, strasno.
Zbilja ih ne kuzim.. sve sam i poslikao i poslao ama bas svaki info sam im dao sto je ukljuceno na Iskonu a sto je kod njih i opet neznaju sta ja ocu i sta treba napraviti nego sad oni nesto pokusavaju tamte-vamte profilima itd... 
Cak sam ukljucio njihovu paricu u Iskonov router i dao im sliku sinhronizacije da vide kako je tehnicki u sustini sve isto, isti osnovni annex salju oboje zapravo, takodjer sam Iskonovu liniju ukopcao u njihov router i pokazao im sliku da vide tih 2Mbps na svojem routeru i da vide da je moguce !!
Nemam ideja vise