Citiraj:
Autor Newmie
Oduvijek sam si htio kupiti teleskop, ali nikad nisam uspio. I sad taman kad zaboravim na tu stvar, vi me podsjetite
Jeste li nekad probali "uhvatiti" sliku koju vidite kroz teleskop, može li se neka kamera ili mobitel montirati na teleskop? Ako da, postajte neku sliku da vidim 
|
Fotkanje s teleskopom je nauka, i proces koji
najmanje jednu cijelu noć traje (pričam o deep space objektima)
Pri tome moraš imati podešenu montažu da kontrira savršeno zemljinu rotaciju i naravno usjeverenu montažu što je moguće preciznije...
Osim fotkanja, dosta se gubi na obradu fotke, postoji dosta programa koji maksimalno rastežu fotku da se dobije nešto upotrebljivo
Ja imam cgem montažu i c9 teleskop (ne xlt, običan c9)
Fotkao sam sa običnim dslr-om (canon 5d sa uklonjenim IR filterom) našarafljenim na c9 + guider preko usb porta (ccd kamera na manjem teleskopu)
Prestao sam jer ne stignem više, nemam vremena za to, fakat jako puno vremena traži ako želiš nešto malo ozbiljnije snimiti.
Fotke....sam izgubio skupa sa diskom i još cca 5-7 000 non astro fotki.... (od tad sam naučio da je backup obavezan)
A imao sam fotkano svašta....od andromede,horse head maglice, m42.... svašta. Interesantne su mi bile galaksije za fotkanje.