View Single Post
Staro 04.04.2016., 09:40   #2077
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ovaj raw mi izgleda dosta bolje nego ona fotka pune rezolucije koju si postavio.

Da, kupujem 5dmk3, mogu si ga priuštit sasvim normalno, nikakve rate krediti itd...
Ja ti nikad nisam, niti ću, pratiti trendove, pa tako ni taj za mirorless....
Jer, gle, realno, mirorless po pitanju kvalitete same fotke nema kaj tražit pored dSLR
Ako je nekome teško nosit opremu gdje god ide, pa odi u teretanu, malo si podigni formu.
Ako nekad i bude bolji od dSLR-a onda ću to kupit.
Ne znam u čemu je problem, da nikako ne možeš shvatiti da su senzori identični, kvaliteta slike je identična, mogućnosti su identične. Mirrorless je brži, manje sklon mehaničkim problemima jer mehanike skoro ni nema (eventualno shutter), i gotovu fotografiju vidiš i tijekom kadriranja. Video mogućnosti su jače, kod fotkanja ima više FPS, tiši su, sve zbog micanja klepetajućeg ogledala.
Baterija kraće traje, no ne sjećam se kad sam ispucao 300 komada odjednom i morao mijenjati bateriju. Najveća prednost mirrorlessa je što su se proizvođači napokon probudili i nakon 30-ak godina napokon počeli iz nule dizajnirati objektive. Fotke s mirrorlessa su identične ili bolje, kad se usporedi s DSLR-om koji koristi isti senzor. Lošije nikako ne mogu biti.
[QUOTE=zvonac;2910419]
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

Druga serija fotki je Canon G1X.
/QUOTE]

Dal si zadovoljan s G1X?
Kolko vidim ima i G1X MII..
Puno bolji grip i bolje leži u ruci nego EOS M3. Ima ugrađeni ND filter. Ima hotshue. Video mogućnosti su osnovne kao i kod M3. Dobar IS. Baterija dosta dugo traje. Ljepše mi je bilo raditi s njim nego s M3. Nešto negativno nisam našao i nisam proučavao MK II, tako da ne znam što su nadogradili. Uglavnom, uzeo bih ga prije nego M3, a i samo sve više potvrđuje moju odluku da odem na tu klasu aparata.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote