View Single Post
Staro 26.12.2015., 09:22   #2016
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Jedno je ako si samo trgovac i utrpavas ljudima robu i boli te ko bu to poslije popravljal ili reklamirao drugo a drugo je ako imas i servis u sklopu toga pa moras sam sve rjesavati. Pomijesao sam kruske i jabuke jer bi zakon trebao biti isti za sve komponente koje se ugradjuju. Bilo graficka kartica bilo disk plocice na autu..
Nema garancije ako sam ugradjujes dijelove u bilo kakav stroj. Uostalom to i pise na svakom proizvodu. Da ugradnju treba provesti ovlasteni strucnjak. Zato postoje serviseri koji stave gore svoj potpis. Kod nas je cuspajz kineskih i njemackih zakona i nije cudo da neznas ko pije ko placa. Kupac je uvijek u pravu, jedni se zale drugima i tako u krug. Fala bogu svi ovdje znamo sastaviti komp, ali sto ako komponentu kupi netko tko nema pojma, pa mu padne na pod, pa ju ugradjuje u plocu pod naponom.. Ima svega. Jos dobre garancije imamo.
Pobogu di si ti radio ako imas takvo iskustvo?

1. Ako si ti prodavač sa servisom, dužan si tu prodanu stvar uzeti sebi na reklamaciju i prosljediti uvozniku iliti ovlaštenom servisu
2. Ako si ti prodavače BEZ servisa, isto tako si dužan tu stvar preuzeti i prosljediti dalje

Tako da ne vidim nikakvu razliku imao ti kao prodavač servis ili ne imao :S Zakon je jasan... Veliki primjer tomu je bivšio Portio, sve su slali u ovlašten servis jer oni ne primaju reklamacije... samo im spomeneš da su po zakonu dužni primiti proizvod jer su ga oni prodali i eto šalju ti Overseas po to i vračaju Overseasom nazad (p.s. nije bilo moje ime na računu )

I opet mješaš nesturčno baratanje, trganje etc sa ovime o čemu svi pišu (imenu na računu). Ako netko ne zna slagati i smrda nešto ili ne smrda ali ne radi, to je na prodavaču ili ovlaštenom servisu da utvrde kako je taj neispravan dio postao neispravan...

Zakon je jasan, ponekada i nije, ali jasan je u pogledu tko šta smije/nesmije raditi prilikom reklamacije. A odbijanje garancije jer ti/ja/on nisi prvi vlasnik proizvoda, sigurno nije u zakonu. Ako netko dokaže suprotno, poklopit ću se ušima.

I dalje čekam odgovor, tko još odbija garanciju na dio ako mu nisi predočio obiteljsko stablo kao dokaz da si ti prva osoba koja je kupila taj proizvod, jer veliš da ima njih dosta koji tako rade... npr?

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.12.2015. u 09:29.
FRipper je offline   Reply With Quote